Sveta maša  za starejše, bolne in onemogle

ČAST IN HVALA TI BOG OČE EDINOROJENI BOŽJI SIN IN SV. DUH, 

NESKONČNA JE TVOJA LJUBEZEN DO NAS

Danes pišemo o veselju in hvaležnosti, ki ju je prinesla nedelja Sv. Trojice. V naši farni cerkvi v Smledniku smo popoldne imeli sv. mašo za starejše, bolne in onemogle, ki jo je daroval župnik David Jensterle, podelil je zakrament maziljenja, o katerem je tekla beseda tudi pri pridigi.  Doživeto in lepo sv. mašo je spremljalo  ljudsko petje.

Srečanje, ki ga vsako leto organizira KARITAS Smlednik je potekalo v prijetnem vzdušju. Prostor, ki smo ga vnaprej pripravili, nas je pričakal z obloženimi mizami prigrizkov in ozaljšan s čudovitimi klekljanimi izdelki. Razstavo so pripravile žene iz Klekljarskega društva upokojencev Smlednik in nam o njej tudi spregovorile.

Drugo presenečenje pa je bil nekdanji član skupine Slapovi g. Andrej Gačnik, ki je s svoji energijo in harmoniko popestril dogajanje. V dvorani je bilo v zraku veselje, slišala se je pesem, klepet, bilo je veliko dobre volje in smeha.

Druženje je dobro uspelo tudi zaradi dobrot, ki so jih pripravile pridne gospodinje. Starejšim smo tako dali tudi malo popotnice, da se posladkajo pri jutranji kavi in podoživijo današnji dan.

Veselje, ki ga drug drugemu podarjamo ob takih srečanjih je nepopisno, stisk roke in nasmeh poplačata vse. Mogoče smo komu to popoldne pregnali osamljenost, saj sproščen pogovor še dolgo odmeva pri vseh nas, nas bogati in ogreje srce.

Hvala vsem in vsakemu posebej za pomoč, da smo lahko izpeljali to srečanje. Naslednje leto se ponovno dobimo, takrat še v večjem številu.
 
SODELAVCI KARITAS SMLEDNIK

© Copyright 2024 by župnija Smlednik. Izvedba: župljani Smlednika in Trboj
crossmenu