Praznovanje zakonskih jubilejev 2024

V nedeljo, 16. junija 2024, smo se v župniji Smlednik, pri sveti maši zbrali poročeni pari, ki v letošnjem letu praznujemo 10., 25., 30., 45. in 50. obletnice zakonske zveze.

Šest parov iz župnije Smlednik in en par iz župnije Trboje smo, s šopki v rokah, ob zvokih poročne koračnice v izvedbi organista Andraža, skupaj z župnikom Davidom vstopili v župnijsko cerkev svetega Urha.

V pridigi nas je župnik David nagovoril, kako pomebno je, da se ne prepustimo instant rešitvam sodobnega sveta, ampak vztrajamo v dobrem, v življenju po evangeliju. Lepote skupnega življenja ni brez SPOŠTOVANJA, LJUBEZNI IN ZVESTOBE in s temi vrednotami želimo pričevati pari, ki smo se odzvali povabilo na to župnijsko srečanje.

Možje in žene smo z »DA« znova potrdili zakrament svetega zakona in zvestobo drug drugemu. Sledil je poseben blagoslov vsakega para, ki smo ga zaključil s prižiganjem svečke, na katerih so bila naša imena in smo jih ob koncu dobili za spomin.

Po sveti maši in skupni fotografiji, smo se zbrali pred našo cerkvijo, si nazdravili in podružili z našimi sofarani, sorodniki in prijatelji. Niti harmonika in kitara nista manjkali, tako da smo celo zaplesali.

Z veliko zahvalo za vse, ki so nam pripravili tako lep praznik in željo, da bi nam Bog pomagal ohranjati medsebojno ljubezen in nas blagoslavljaj še naprej, smo  se poslovili.

Darinka Fabjančič

© Copyright 2024 by župnija Smlednik. Izvedba: župljani Smlednika in Trboj
crossmenu