Prihajajoči dogodki
Ni dogodkov
Romanje k sv. Urhu v Ausburg

Od 13. do 15. oktobra 2023 bo župnijsko romanje k sv. Urhu v Ausburg (Nemčija).


Preberite več...

Donacije

Zbiramo donatorje za obnovo slik in kipov
Preberite več...

Napoved dogodkov

Napoved dogajanja v župnij v prihodnjih mesecih
Preberite več...

Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Sinoda 2021-2023

Sinoda 2021-2023

Iskalnik
 

Romanje k sv. Urhu v Ausburg

 
 

Od 13. do 15. oktobra 2023 bo župnijsko romanje k sv. Urhu v Ausburg (Nemčija). Obiskali bomo še Herrenchiemsee (kraj pokristjanjenja Gorazda in Hotimirja), Munchen (Tehnični muzej in glavna cerkev), Passau (bavarske Benetke in vožnja z ladjico do sotočja treh rek: Donava, Inn, Ilz) in Marktl Am Inn (rojstni kraj rajnega zaslužnega papeža Benedikta XVI.).

Dar za romanje je 314 € na osebo (ob udeležbi 48 oseb). Dodatna storitev: 50 € na osebo – enoposteljna soba.

Prijave že sprejemamo, dar za romanje lahko prinašate tudi po obrokih.

 

PO POTEH SVETEGA URHA IN PRVIH SLOVENSKIH KRISTJANOV

(Herrenchiemsee, Augsburg, München, Passau, Marktl am Inn)

urh-romanjeSveti Urh (Ulrik) se je rodil leta 890 v Wittislingnu ali Augsburgu na Bavarskem. Kot otrok je bil tako šibak, da so ga starši od sramu skrivali. Pozneje pa je zrastel v krepkega dečka in se odločil za duhovniški stan. Kot mladenič se je izogibal nevarne družbe. »Če ni netiva, tudi ognja ni,« je rekel. Najprej je hotel postati benediktinski menih, v molitvi pa je spoznal, da ga Bog kliče v apostolsko življenje. Postal je svetni duhovnik in pozneje škof augsburške škofije, ki jo je potem vodil 50 let. Bil je mož molitve in dela, ljubil pa je tudi duhovito in nedolžno šalo.

Predvideni potek romanja

Petek, 13. oktober 2023, prvi dan

Odhod je predviden v jutranjih urah (po 6:00). Vožnja po gorenjski avtocesti do mejnega prehoda Karavanke. Preko Avstrije se bomo peljali po Turski avtocesti in v Nemčijo vstopili na mejnem prehodu Bad Reichenhall. V dopoldnevu postanek v Prienu od koder se bomo odpeljali proti otoku Herrenchiemsee. Obisk spominske cerkvice na mestu kjer smo Slovenci sprejeli krščansko vero. Sledi ogled dvorca Herrenchiemsee. Po vrnitvi na celino vožnja mimo Münchna do Augsburga. Ogled mestnega jedra z najpomembnejšimi znamenitostmi. Popoldan bomo zaključili z mašo v cerkvi svetega Urha. Zvečer nastanitev v hotelu v okolici mesta, večerja in nočitev.

Sobota, 14. oktober 2023, drugi dan

urh-romanje2Po zajtrku se bomo odpravili do prestolnice Bavarske – München. V dopoldnevu si bomo mesto najprej ogledali iz najvišje stavbe (olimpijski stolp) nato sledi obisk Tehniškega muzeja, kasneje se bomo napotili v stari del mesta, kjer bomo, v stranski kapeli cerkve Naše Gospe (Frauenkirche) imeli sveto mašo. Prosti čas bomo izkoristili za morebitne nakupe spominkov ali obisk katerega izmed lokalov, ki so značilnost starega dela mesta. V popoldnevu se bomo napotili proti vzhodu Bavarske in za kratek čas vstopili v Avstrijo, drugo prenočitev bomo imeli v mestecu Schärding ob mejni reki Inn, kamor bomo prispeli v zgodnjem večeru. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.             

Nedelja, 15. oktober 2023, tretji dan

Po zajtrku in slovesu od hotela se bomo napotili proti Passau-u. Po dopoldanski Sveti maši v tamkajšnji stolni cerkvi bo sledilo spoznavanje bavarskih Benetk in sicer se bomo vkrcali na ladjo in se zapeljali po sotočju treh rek (Donava, Inn, Ilz) ob katerih je nastalo mesto. Passau bomo zapustili v smeri Marktla am Inn, kjer se je v dvajsetih letih prejšnjega stoletja rodil Josef Ratzinger, sedanji papež Benedikt XVI. Predviden je vodeni ogled njegove rojstne hiše. V popoldnevu se bomo napotili proti domu. Prihod v domačo faro je predviden v večernih urah nedeljskega dne.  


Cena: 314,00 na osebo (ob udeležbi 48 oseb).

V ceno je vračunano:

· prevoz s turističnim avtobusom vključno s cestninami in cestnimi pristojbinami;

· 2 x polpenzion (nočitev, zajtrk, večerja) v dvoposteljnih sobah hotelov v Augsburgu in Passau-u;

· vožnja z ladjo (2 x – Chiemsee, Passau);

· vstopnina za ogled dvorca Herrenchiemsee;

· vstopnina za ogled Deutsches Museum – a v Münchnu;

· vožnja z dvigalom na razgledno ploščad stolpa v Münchnu;

· vstopnina za ogled rojstne hiše papeža Benedikta XVI;

· nezgodno zavarovanje za tujino;

· organizacija romanja.

Dodatna storitev: 50€ na osebo – enoposteljna soba