Prihajajoči dogodki
Ned, 10 Dec 2023 ob 00:00

Dogodki tega tedna

Donacije

Zbiramo donatorje za Sveta pisma za naše birmance
Preberite več...

Namenitev dela dohodnine

Davčni zavezanci lahko del dohodnine namenite župniji Smlednik.


Preberite več...

Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Sinoda 2021-2023

Sinoda 2021-2023

Iskalnik
 

Sveta birma

 
 

V nedeljo, 8.5.2011, je 25 naših fantov in deklet iz 8. in 9. razreda prejelo zakrament svete birme. Gospod nadškof jih je zelo pohvalil, zato smo lahko upravičeno nanje ponosni.

 

Posebna zahvala pri pripravi na birmo gre našemu Nejcu, ki jih je na birmo pripravljal pri rednih veroučnih urah.In kar je največ, otroci in mladi ga imajo radi, kar kaže na to, da ima velik talent delati z otroki in mladimi. Tudi naši animatorji so dobro opravili svojo pomembno vlogo. Srečanja po domovih animatorjev so imela posebno vlogo. Mladi naj spoznajo, da biti veren ne pomeni biti blizu Cerkve samo pri sv. maši in verouku.

Vera je ena največjih vrednot, ki mora oblikovati vse naše življenje: v cerkvi, doma, v šoli, na cesti, pri zabavi, skratka vsepovsod smo kristjani ljudje, ki živimo evangelij in po njem zastavljamo svoj življenjski korak. Pričevanje krščanskega doma je za mladega fanta ali dekleta zelo pomembno, saj pri tem spoznava, da ni osamljen v izpovedovanju svoje vere. Tudi prvi kristjani so živeli v skupnosti, ki jim je dajala moč za evangeljsko življenje.
Skratka, Nejcu in animatorjem iskrena zahvala za njihovo požrtvovalno delo z birmanci in birmankami. Upamo, da bodo odslej z našo pomočjo in seveda predvsem s pomočjo Božje milosti  tudi sami, ne da bi jih starši na to opominjali, radi prihajali k sveti maši in vsak dan posvečevali sami sebe in svoje delo v molitvi.