Skupina "pogovor za dušo"

 
 
V okviru župnijske karitas Smlednik se enkrat mesečno srečuje skupina, ki smo jo pimenovali Pogovor za dušo. Srečanja potekajo v prostorih ŽK (bivši bife Urh).
 
Srečanja potekajo z enim samim preprostim namenom:
- da se zbližamo, se spoznamo in seveda vse združimo v prijeten in odkrit pogovor;
- da morda pridemo do spoznanja, da nismo sami, kljub množici, ki nas obdaja;
- da si podelimo nasmeh, stisk roke in predvsem lepo besedo, ki je gotovo kot balzam za dušo.
 
Za vsako srečanje izberemo temo kot so npr. hvaležnost, odpuščanje, prijaznost, kaj pomeni prijateljstvo ... Ali pa temo samo prilagodimo času, v katerem smo – recimo, da se pogovarjamo o praznikih, o ženah ob materinskem dnevu, preberemo kakšno zanimivo zgodbo ali anekdoto. Potem  pa seveda sledi pogovor ob čaju iz materine dušice. Radi se tudi nasmejemo šalam, ki jih povemo, da je vzdušje sproščeno in veselo … ali pa si predvajamo prijetno glasbo.
 
Srečanja potekajo skozi celo leto brez počitnic. Poleti si privoščimo kakšen lep izlet v naravo ali pa si ogledamo kakšno zanimivost. Lani smo si ogledali Brdo s prekrasno okolico … potem smo se podali na Sv. Jakoba, pa v Volčji Potok, kjer so vedno kakšne razstave … seveda imamo v načrtu še veliko idej … med drugim tudi povabiti zanimivega gosta …
 
Med seboj tkemo vezi prijateljstva, ki jih želimo širiti tudi izven skupine same …
 
Naše želje sledijo bogati duhovni misli, s katero se v naši veri in upanju obračamo k Bogu: »Ljubi Bog, daj nam moči, da lahko sprejmemo stvari, ki jih ne moremo spremeniti, in moči, da lahko spremenimo vse, kar lahko!« V skupini smo prepričani, da sta prav iskrenost in prijaznost tista prava pot, ki nas vodi in usmerja, da lahko naredimo sebi in drugim življenje lepše in prijetnejše!
 
V skupini nas je približno 15 – včasih kakšen manj ali pa več … vedno znova pa prijazno povabimo prav vse, ki bi si želeli sproščenega vzdušja!
 
Zapisala Milena Stare, maja 2011