Prihajajoči dogodki
Ned, 10 Dec 2023 ob 00:00

Dogodki tega tedna

Donacije

Zbiramo donatorje za Sveta pisma za naše birmance
Preberite več...

Namenitev dela dohodnine

Davčni zavezanci lahko del dohodnine namenite župniji Smlednik.


Preberite več...

Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Sinoda 2021-2023

Sinoda 2021-2023

Iskalnik
 

Molitvena skupina

 
 

molitvena-skupina


Jezus je rekel:
»Ne skrbite torej in ne govorite: Kaj bomo jedli ali kaj bomo pili ali kaj bomo oblekli? Po vsem tem sprašujejo pogani. Saj vaš nebeški Oče ve, da vse to potrebujete. Iščite torej najprej Božje kraljestvo in njegovo pravičnost in vse to vam bo navrženo!«
(Mt 6,31-33)

Molitvena skupina Družine Jezusovega in Marijinega srca v naši župniji se zbira že skoraj dve leti in pol. Člani skupine prihajamo iz dveh župnij: iz Smlednika in Mavčič. Zbiramo se ob četrtkih – če je le mogoče, pridemo že k maši in po njej ostanemo najprej na župnijski molitveni uri pred Najsvetejšim, ki ji sledi še naša molitev. Naša molitev – slavilna, častilna in prosilna – traja približno eno uro. Veliko pojemo; v skupini je tudi kitarist, ki molitev še polepša. Vsakič molimo tudi drug za drugega. Po slavljenju preberemo odlomek iz Svetega pisma in še kakšen sestavek za spodbudo. Prebrana odlomka spodbudita razmišljanje, iz katerega se potem razvijejo prošnje tako za skupne kot za osebne potrebe.

Ob zaključku se priporočimo sv. Jožefu, zmolimo molitev sv. Terezije Deteta Jezusa za duhovnike, sv. nadangela Mihaela prosimo za pomoč v boju proti hudemu duhu, na koncu pa zmolimo še očenaš za posebno potrebo, o kateri se prej dogovorimo.


Molitvi sledijo pričevanja o tem, kako nam je Bog pomagal med tednom, včasih se zgodi tudi kaj takega, kar bi lahko označili za čudež.

Večer pa končamo v kratkem prijateljskem klepetu.
Urnik molitvene skupine