29. NAVADNA – MISIJONSKA NEDELJA  
 
 

22.10.2017            LETO: XXIII       ŠTEVILKA: 43

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Janez Kapistran, v torek sv. Anton Marija Claret, škof, v sredo sv. Krizant in Darija, mučenca, v četrtek sv. Demetrij Solunski, mučenec, v petek sv. Sabina Avilska, mučenka, v soboto sv. Simon in Juda Tadej, apostola, nedelja bo 30. navadna, žegnanjska nedelja.

  MISIJONSKA NEDELJA, ki jo danes praznujemo, je največja manifestacija povezanosti vesoljne Cerkve. Udje Kristusovega telesa molimo drug za drugega in si z darovi pomagamo, da bi Božje kraljestvo veselja, pravičnosti, miru in ljubezni zaživelo med nami.

  Vseslovensko praznovanje misijonske nedelje bo letos v župniji Nova Gorica, Kristus Odrešenik. Papež Frančišek  nas v letošnji poslanici za misijonsko nedeljo spominja, da misijonska dejavnost ni zgolj ena izmed številnih dejavnosti Cerkve, kajti Cerkev je misijonska po naravi. Spominja nas, da ne moremo biti kristjani, ne da bi okoli sebe širili veselega oznanila Jezusovega evangelija. Ta ima »spreminjajočo moč«, saj je »dobra novica«, ki prinaša nalezljivo veselje, je izvir novega življenja, prostega vladavine greha, zdravi krvaveče rane človeštva. Papež pravi, naj zapustimo svojo udobnost in pogumno dosežemo vsa obrobja, ki potrebujejo luč evangelija. Pri tem stavi tudi na mlade, njihov pogum in njihove navdihe srca.

 Ravno zato vsako leto obhajamo misijonsko nedeljo, da nas v tem prizadevanju okrepi: bodisi z molitvijo, konkretno z darovi za nabirko, ki jo ima Katoliška Cerkev ta dan po vsem svetu. S temi sredstvi podpiramo srčne može in žene, misijonarje »na terenu«, ki so na misijonsko poklicanost pogumno odgovorili, premagali »lagodnost, lenobo in posvetnega duha«, zapustili svojo udobnost in šli gradit mlado Cerkev na obrobja sveta. Spomnimo se samo na naše svetniške misijonarje: Barago, Gnidovca in Majcna ter več sto drugih Slovencev, ki so svoje življenje razdali za graditev mladih Cerkva po najbolj revnih krajih sveta.  Vsega tega ne bi zmogli če ne bi imeli podpore  iz zaledja, iz domovine, domače Cerkve in solidarnostne podpore vesoljne Cerkve, za kar skrbijo papeške misijonske družbe v sklopu Kongregacije za evangelizacijo narodov. Vsi smo povabljeni, da misijonsko nedeljo posvetimo ozaveščanju o osrednji vlogi misijona v naši veri in molitvi in podpori nastajajočim krajevnim Cerkvam.

 Puščica današnje nedelje je namenjena našim misijonarjem.

 V torek in sredo bodo imeli ministranti neposredno po verouku, kratke ministrantske vaje.

 CERKEV IN VEROUČNE PROSTORE ČISTIJO: Hraše, štev. 33 do 44

 MOLITVENI NAMEN: »da bi bilo v naši župniji dovolj dobrotnikov, ki bi podpirali delo misijonarjev v misijonih sveta«

SOBOTA

21.10.

18: +Janez Žerovnik

MISIJON.NED.

22.10.

7: za žive in umrle župljane

9: +Drakslerjevi in Stenovčevi

PONED.

23.10.

18: +Franc Traven, obletna

TOREK

24.10.

18: +Bobnarjevi in Kumerjevi

SREDA

25.10.

7: +Franc Krajnc

ČETRTEK

26.10.

18: +Janez Jenko

PETEK

27.10.

18: +Franc in Marija Jereb

SOBOTA

28.10.

18: +Drago Meglič, obletna

30. N.N.

29.10.

7: za žive in umrle župljane

9: +Vinko Kristan

 
 
Stran 1 od 324