Prihajajoči dogodki
Čet, 26 Apr 2018 ob 19:30

Molitvena skupina

Iskalnik
 
 
4. VELIKONOČNA NEDELJA  
 
 

22.4.2018 LETO: XXIV   ŠTEVILKA:  16

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Jurij, mučenec, v torek sv. Fidelis, v sredo sv. Marko, evangelist, v četrtek Marija, Mati dobrega sveta, v petek sv. Hozana Kotorska, v soboto sv. Peter Chanel, duh., mučenec, nedelja bo 5. velikonočna.

 Danes v vesoljni Cerkvi obhajamo »nedeljo duhovnih poklicev«. Že od prejšnje nedelje molimo k Jezusu, Dobremu Pastirju, naj se milostno ozre na naš narod in mu da zadostno število duhovnikov in redovnikov. Novi duhovniški in redovniški, ženski in moški duhovni poklici, so v središču pozornosti katoliške skupnosti. Posebej v državah »razvitega zahoda« namreč občutno opažamo zmanjšanje števila duhovnih poklicev, kar z drugimi besedami pomeni, da duhovniki ne morejo več opraviti vseh del in služb, kot so jih pred desetimi ali dvajsetimi leti. – Ne le  zaradi omenjenega stanja, temveč tudi zato, ker je duhovnik bistveno povezan s samim jedrom bogoslužja Cerkve, saj brez duhovnika ni svete evharistije in ker redovniki konkretno uresničujejo karizme Svetega Duha v svetu, v Cerkvi vztrajno molimo za nove duhovne poklice in za svetost poklicanih.

 Letošnje geslo molitvenega dneva za duhovne poklice se glasi: »DAJ MI POSLUŠNO SRCE« in nagovarja vse kristjane, da bi zvesto hodili po poti svoje poklicanosti, kot jo v Božjih očeh spoznavajo. Posebej pa vabi mlade fante in dekleta, da prisluhnejo in razločujejo, če jih Gospod morda kliče v duhovni poklic. Za letošnjo nedeljo duhovnih poklicev je sveti oče Frančišek napisal poslanico z naslovom »Poslušati, razločevati, živeti Gospodov klic.« Nekaj misli iz njegove poslanice: »Celo v nemirnih časih, v katerih živimo, nas skrivnost učlovečenja spominja, da nam Bog vedno prihaja naproti in je Bog z nami; on včasih prihaja po zaprašenih cestah našega življenja, sprejema naše silno domotožje po ljubezni in sreči ter nas kliče k veselju. V raznolikosti in edinstvenosti vsakega poklica, osebnega in cerkvenega, je treba poslušati, razločevati in živeti to Besedo, ki nas kliče od zgoraj; medtem, ko stori rodovitne naše talente, nas naredi tudi za orodje odrešenja v svetu in nas vodi k polnosti sreče. Drža poslušanja postaja danes vse bolj težka, ker smo potopljeni v hrupno družbo, v silovitost obilja spodbud in informacij, ki polnijo naše dneve. Tudi danes močno potrebujemo razločevanje in preroštvo. Premagati je treba skušnjave ideologije in prepuščanja usodi ter v odnosu z Gospodom odkrivati kraje, sredstva in situacije, po katerih nas Gospod kliče. – Gospod tudi danes kliče, naj hodimo za njim. Ni nam treba čakati, da bomo popolni, niti se ni treba bati svojih meja in svojih grehov, temveč z odprtim srcem sprejeti Gospodov glas. POSLUŠATI TA GLAS, RAZLOČEVATI SVOJE OSEBNO POSLANSTVO V CERKVI IN SVETU TER GA KONČNO ŽIVETI »DANES«, KI NAM GA DAJE BOG!

  Jutri, v ponedeljek, bo po sveti maši SESTANEK ZA STARŠE PRVOOBHAJANCEV.

 Sveti Jurij, ki jutri goduje, je zavetnik mnogih slovenskih župnij, najbližja je v naši bližini župnija Šenčur.

 V sredo, na god sv. Marka, bo v Mošah ob 8. uri sveta maša za sosesko. Pred njo bodo litanije v čast vsem svetnikom in pripadajoče molitve za zdravo vreme.

  KUD SMLEDNIK  ponovno vabi na ogled komedije »Sumljiva oseba«. Ena možnost je danes  (sobota ob 20. uri)), druga jutri (nedelja ob 20. uri) in nato še v ponedeljek, 30.4. ob 19. uri. Priporočajo rezervacijo vstopnic pred predstavo: 051 209 402. Vljudno vabljeni!

 ČIŠČENJE: Moše od štev. 33 do konca.

 MOLITVENI NAMEN: »Za milost duhovnega poklica v naši župniji«.

SOBOTA

21.4.

18: +Marjan Vehovec

4. VEL.NED.

22.4.

7: za žive in umrle župljane

9: +Marko Škorič, obletna

nedelja duhovnih poklicev

PONED.

23.4.

18: +Miha Burgar

sestanek za starše prvoobhajancev

TOREK

24.4.

18: +Marija Rosulnik

SREDA

25.4.

7: za srečno vožnjo

8 (Moše): za sosesko

sv. maša v Mošah

ČETRTEK

26.4.

18: +Rugljevi

PETEK

27.4.

18: +Miha Jeraj

SOBOTA

28.4.

18: +druž. Jenko iz Žej

5. VEL.NED.

29.4.

7: za žive in umrle župljane

9: +Anton in Albina Zajc

 
 
Stran 1 od 350