Prihajajoči dogodki
Sre, 22 Avg 2018 ob 00:00

ORATORIJ 2018

Čet, 23 Avg 2018 ob 19:30

Molitvena skupina

Iskalnik
 
 
20. NAVADNA NEDELJA  
 
 

19.8.2018         LETO: XXV         ŠTEVILKA: 33

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Bernard, opat, v torek sv. Pij X., papež, v sredo Devica Marija Kraljica, v četrtek sv. Roza iz Lime, v petek sv. Jernej (Natanael), apostol, v soboto sv. Ludvik, nedelja bo 21. navadna, v župnijski cerkvi praznik žegnanja.

 Z jutrišnjim dnem se bo v naši župniji začel odvijati že 13. ORATORIJ.  Kot vsako leto vas tudi letos prosimo, da ste v tem tednu posebej pozorni na otroke, ko vozite mimo nas z avtomobili. Poleg tega naprošamo vse župljane in starše, da spečete pecivo ali prinesete sadje, saj so tako otroci kot animatorji veseli kakršnekoli dobrote. Otroci naj se jutri (v poned.)na župnijskem travniku zberejo do 17. ure. Z oratorijskim dogajanjem bomo (jutri) zaključili ob 19. uri, ostale dni pa oratorijski dan začenjamo ob 9. uri in končamo ob 16. uri. Polega tega še enkrat obveščamo , da bomo spet zbirali stari papir. Zabojnik bo stal na parkirišču pred cerkvijo od jutri, pa do nedelje. Poleg papirja bomo letos zbirali tudi šolske potrebščine, ki jih bomo potem predali naši Karitas. Prinesete jih lahko katerikoli dan med oratorijskim dogajanjem. V petek popoldan bo na travniku piknik (kot vsako leto), zaključek oratorija pa v soboto ob 12.30. uri s sveto mašo.

 Prav je, da si še enkrat prikličemo v spomin, KAJ JE ORATORIJ.  Je  široko vzgojno prostočasno dogajanje, ki od l. 1988 poteka redno v mnogih slovenskih župnijah. Za nekaj dni združuje med seboj otroke, mlade in odrasle udeležence animatorje in njihove voditelje. Program oratorija vsako leto na privlačen način navdušuje za vrednote, za veselo krščansko življenje, za ustvarjalnost in pošteno participacijo v družbi. Nepogrešljive sestavine oratorija so molitev, petje, dramska zgodba, kateheza, ustvarjalne delavnice in igre. Večinoma so oratoriji namenjeni otrokom in mladostnikom, vodijo pa jih animatorji prostovoljci, ki so srednješolci in študenti. Oratorijski program v harmonično celoto združuje zabava, sproščujoče ustvarjalne in poučne dejavnosti, druženje in duhovnost. Navdihuje se v ideji preventivnega vzgojnega sistema, katerega začetnik je veliki ljubitelj otrok in mladine, sveti don Bosko.

 V nedeljo bomo obhajali ŽUPNIJSKO ŽEGNANJE. Po vseh svetih mašah (tudi po sobotni) bo OFER (Darovanje za cerkvene potrebe). Lepo prosimo skrbne gospodinje, da nam pripravite pecivo za prijetno druženje po slovesni sveti maši, ki bo ob 9. uri. Za pijačo bo poskrbelo župnišče. Vsem župljanom že vnaprej želimo prijetno praznovanje žegnanjskega praznika.

 Žegnanje v naši župnijski cerkvi je povezano z godom sv. Jerneja, apostola, ki bo letos v petek. Našo župnijsko cerkev je 24. avgusta 1851 posvetil ljubljanski knezoškof Anton Alojzij Wolf. Spomin na ta dogodek je ohranjen na črni marmornati plošči notranje stene cerkve za glavnim oltarjem. Napis je v latinščini in v prevodu se takole glasi. »Ta cerkev se je dozidala v letih od 1848 do 1849, ob župnikovanju Simona Kavalarja in bila po našem škofu Antonu Alojziju s pokopališčem vred, po predpisih slovesno posvečena dne 24. avgusta 1851.«

 Bliža se konec počitnic in z njim začetek rednega verouka. Z njim bomo pri nas začeli v ponedeljek, 10. septembra! Urnik bomo objavili v nedeljo, danes teden in ga boste našli na vratih župnišča in na kozolcu.

 Zaradi nezanimanja za romanje v Augsburg (prijavilo se je le 8 oseb) in ker je zaradi tega organizator že zamudil obvezno prijavo pri agenciji v Nemčiji, romanje, na žalost, odpovedujemo! Prosim, da tisti, ki ste se prijavili pridete čimprej, da vam vrnemo denar!

 ČIŠČENJE bodo v soboto izvedli Hrašani, hišne štev. od 21 do 32.

 MOLITVENI NAMEN: » Prošnja za lepo in varno dogajanje na Oratoriju«

SOBOTA

18.8

19: +starši in stari starši Vovk

20. N.N.

19.8.

7: za žive in umrle župljane

9: +Franc Rozman

PONED.

20.8.

19: +Janez Kalan

TOREK

21.8.

18 (Moše): +Zora Starič, kot 7. dan

19: +Alojz Mohar

SREDA

22.8.

7: +Matilda in Franc Mernik

ČETRTEK

23.8.

18 (Moše): +Ivana Zor, 7. dan

19: +Brane Smogavec

PETEK

24.8.

19: +Franci Ločniškar

SOBOTA

25.8.

19: +starši Lipovšek, obletna

ŽEGNANJE

26.8.

7: za žive in umrle župljane

9: +Ivana Čebašek (iz Valburge)

 
 
Stran 1 od 365