Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Čet, 30 Jan 2020 ob 19:30

Molitvena skupina

Iskalnik
 

31. NAVADNA – ZAHVALNA NEDELJA

 
 

3.11.2019       LETO: XXVI            ŠTEVILKA: 44

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Karel Boromejski, v torek sv. Zaharija in Elizabeta, starši Janeza Krstnika, v sredo sv. Lenart, v četrtek sv. Ernest, v petek sv. Bogomir, v soboto spomin na posvetitev lateranske bazilike (papeževe stolnice), nedelja bo 32. navadna v cerkvenem letu.

 ZAHVALNA NEDELJA, ki jo danes obhajamo je samo enkrat v letu, njen namen pa je, da se kot skupnost Božjega ljudstva in kot posamezni verni kristjani globlje zavemo, kako nas vsak dan, vsak trenutek Bog v svoji neskončni ljubezni ljubi in nam daje vse, kar potrebujemo. Hvaležni moramo biti Bogu ne samo danes, ampak vsak dan svojega življenja!

 Včasih morda kdo reče »toliko in neprestano sem molil, pa me Bog ni uslišal«. Pred kratkim so v Rimu natisnili papeževa razmišljanja o očenašu, ki jih je imel ob sredah na splošnih audijencah. Ob koncu knjižice papež pravi nekako tako: molitev je vedno uslišana, če morda ni v tisti prošnji, ki jo naslavljamo na Boga, je gotovo uslišana v tem, da nas notranje duhovno spreminja in daje moč, da bolj razumemo, kako so naše prošnje včasih sebične ali kratkovidne, če bi jih Bog uslišal, bi se lahko marsikdaj kaj hudega zgodilo v našem življenju. Vedno je potrebno pri molitvi, kadar Boga kaj prosimo, imeti pred očmi prošnjo v očenašu »zgodi se tvoja volja (in ne moja!). Za vse moramo biti vsak dan in ne samo danes, hvaležni Bogu, ki nas vzdržuje v bivanju in podpira  s svojimi neštevilnimi  darovi:

-          Da smo pri krstu postali Božji otroci

-          Da se smemo svobodno udeleževati najsvetejše daritve

-          Da nam pri spovedi vedno znova in znova odpušča naše grehe

-          Da nam je dal duhovno pomoč v zakramentih

-          Da nas spremlja s svojo Besedo

-          Da imamo, hvala Bogu, dovolj hrane

-          Da imamo čisto vodo

-          Da lahko živimo v svobodni državi in svobodno izpovedujemo svojo vero

-          Da sploh lahko obstajamo in po Njegovi obljubi pričakujemo večno življenje;

 Našteto je samo nekaj darov, za katere moramo biti Bogu vedno   hvaležni in ga prositi, da jih nakloni tudi drugim ljudem, zlasti tistim, ki  zaradi človeške hudobije živijo v revščini in trpljenju.

  Danes pa je tudi priložnost, da se zahvalimo vsem našim dobrotnikom, ki nam na tak ali drugačen način stojijo ob strani v našem življenju. Zahvalimo osebno in tudi kot župnijska skupnost. Če bi ob tej priliki naštevali, kdo vse nam stoji ob strani, bi tega ne bilo kmalu konec, gotovo pa bi tudi kdo po pomoti ne bil omenjen, čeprav je morda njegovo delo v župniji pomembno. Zato, dragi bratje in sestre župljani! Vsem, ki na tako mnogo načinov pomagate, da naša župnija živi in deluje, naj vam dobri Bog vašo dobroto, obzirnost in zvestobo župniji tisočerno povrne.

 Tudi sam, vaš župnik Tomaž, se vam za vse molitve, s katerimi me duhovno podpirate in za vse materialne darove, iz srca zahvaljujem. Vaša dobrota je velika, zato vsem HVALA!

 V sredo, 6. novembra 2019, bo ob 18.30 uri novembersko srečanje sodelavk Župnijske Karitas.

 V nedeljo, 10. novembra 2019 bo v Šenčurju dekanijsko srečanje članov Župnijskih pastoralnih svetov. Začetek bo ob 15.00. uri, konec pa ob 17.00. uri!

 MOLITVENI NAMEN: »za naše pokojne starše in stare

                         starše«

VERNE DUŠE

2.11.

7: po namenu sv.očeta

15: za pok. Lazarinijeve

18: za vse verne rajne

31. N.N.

3.11.

7: za vse žive in umrle župljane

9: +Ivanka Zajec

PONED.

4.11.

18: +Matjaž Miklavčič

TOREK

5.11.

18: +Franc Janhar

SREDA

6.11.

7: +Tit Ukmar

ČETRTEK

7.11.

18: +Drago Logar, obletna

PETEK

8.11.

18: +Drago Meglič

SOBOTA

9.11.

18: +Majda Petelinkar

32. N.N.

10.11.

7: za vse žive in umrle župljane

9: +Franc Šter, obletna