26. NAVADNA NEDELJA

 
 

29.9.2019          LETO: XXVI            ŠTEVILKA: 39

 GODOVI TEDNA:  danes godujejo nadangeli sv.Mihael, Gabrijel in Rafael, v ponedeljek sv. Hieronim, v torek sv. Terezija Deteta Jezusa, v sredo sv. angeli varuhi, v četrtek sv. Gerard, v petek sv. Frančišek Asiški, ustanovitelj frančiškanskih redov, v soboto sv. Marija Favstina, nedelja bo 27. navadna, rožnovenska.¸

 V torek bomo vstopili v mesec oktober, ki je »mesec molitve«, zlasti molitve lepega starodavnega rožnega venca. Potrudimo se, da bomo v tem mesecu ki prihaja, vsak dan prihranili vsaj nekaj časa, zlasti ob večernih urah, da bomo posamično ali v družini, skupaj z otroci posvetili čas Bogu s to lepo molitvijo. Vsak dan molimo vsaj eno desetko, naj bo »minimum« naše oktobrske pobožnosti v čast Materi Božji. V kapeli, oziroma v cerkvi, bomo vsak dan pol ure pred sv. mašo izpostavili Najsvetejše in pred njim molili rožni venec. Lepo vabljeni, zlasti vsi, ki nimate doma priložnosti za skupno molitev.

 Rožni venec govori o Kristusovi skrivnosti. V njem poglabljamo skrivnost Božje prisotnosti v našem življenju. Zgodovina in izvor rožnega venca se ujemata s staro prakso menihov in posvečenih oseb, da so molili psalme. S temi psalmi je bil prepleten vsakdan posvečene osebe. Sčasoma se je razvila molitev 150 zdravamarij in 30 očenašev, številka 150 ustreza številu psalmov v Svetem pismu.  Danes je rožni venec molitev mnogih duhovnikov, laikov in družin. Obenem pa je postal skupna molitev vse Cerkve, kraj, kjer se različni stanovi v Cerkvi srečamo. Ob poplavi duhovnih tehnik, ki zasužnjujejo, ker grobo in nesvobodno preoblikujejo našo dušo, spoznavamo rožni venec kot blago šepetanje skrivnosti Gospoda, ki po Mariji vstopa v naše srce. Rožni venec nam pomaga, da na poti upodabljanja Kristusu rastemo naproti cilju, ki je svetost. Najpomembnejši razlog za ponovno odkritje in poživitev rožnega venca je poklicanost vseh k svetosti. »Potrebujemo krščanstvo, ki se bo odlikovalo predvsem po umetnosti molitve, krščanska občestva naj postanejo pristne šole molitve v novem tisočletju« ( sv.Janez Pavel II.).

 Od jutri dalje bo delavniška sveta maša uro prej, torej začela se bo že ob 18. uri!

 V torek ob 18.30. uri bo oktobrsko srečanje sodelavk župnijske Karitas.

 Danes praznujejo žegnanjski praznik verniki iz Moš. Vsem želimo lepo in prijetno praznovanje.

  Leto gre že proti koncu, naj vas spomnimo na našo zavezo, da podpiramo misijonskega bogoslovca iz Indije. Zadaj na levi strani, na koncu klopi imate režo nabiralnika, v katerem zbiramo prispevke v ta namen. Prosimo vas, da ste velikodušni, vsako leto smo dolžni zbrati za ta namen 600 evrov!

 Še vedno se lahko prijavite za sobotno romanje-izlet po Beli Krajini. Cena za kosilo in vožnjo je 25. evrov.

 Sprejemamo že vaše namene za molitve za rajne. Prav tako vas vljudno spomnim na biro, ki je ena od oblik materialnega vzdrževanja domačega duhovnika.

 G.župnika od jutri do četrtka ne bo doma, ker bo na duhovnih vajah. Sveta maša bo to sredo zvečer!

 ČIŠČENJE IN KRAŠENJE: Moše, štev. 21 do 43

 MOLITVENI NAMEN: »Da bi v molitvi rožnega venca spoznali odlično priložnost za duhovno poglobitev in Božje varstvo.

SOBOTA

28.9.

19: v zahvalo - Mihaela

26. N.N.

29.9.

7: za žive in umrle župljane

9: +Franc Zor

PONED.

30.9.

18: +Milka Šter, obletna

TOREK

1.10.

18: +Tit Ukmar

SREDA

2.10.

18: +Janez Šebenik

ČETRTEK

3.10.

18: +Elizabeta Govekar

PETEK

4.10.

18: +Frančiška Rozman

SOBOTA

5.10.

18: +Andrej Stenovec, obletna

27. N.N.

6.10.

7: za žive in umrle župljane

9: +Marija Oblak, obletna