13. NAVADNA NEDELJA

 
 

30.6.2019       LETO: XXVI    ŠTEVILKA: 26

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Estera, v torek sv. Frančišek Regis, v sredo sv. Tomaž, apostol, v četrtek sv. Urh (Uroš), zavetnik naše župnijske cerkve, v petek sv. Ciril in Metod, slovanska apostola – slovesni praznik, v soboto sv. Marija Goretti, mučenka, nedelja bo 14. navadna med letom, pri nas zunanja slovesnost župnijskega zavetnika.

 Danes popoldan ob 15. uri vas (ponovno) vabimo na srečanje starejših, bolnih, skratka dobrodošli vsi, ki želite nedeljsko popoldne preživeti malo drugače v prijetni družbi. Sveto mašo bo imel g.častni kanonik Anton Rojc. Med sveto mašo bo podelitev zakramenta sv. maziljenja, kdor lahko hodi, bo prišel pred oltar (kot za sv. obhajilo), ostali pa bodo prejeli zakrament v klopi. – Po sveti maši vabimo vse navzoče v KUD na skromen prigrizek in pijačo.

 V četrtek bomo praznovali god sv. Urha, našega župnijskega zavetnika.  Ta dan bo tudi celodnevno češčenje Svetega Rešnjega Telesa. Razpored češčenja:

ob 7.00: sv. maša;

ob 8.00: MOŠE IN DRAGOČAJNA; 

ob 9.00: ZBILJE; 

ob 10.00: sv. maša; 

ob 11.00: MOLITVENA SKUPINA, PEVCI; 

ob 14.00: HRAŠE;  

ob 15.00:  VALBURGA; 

ob 16.00: ŽPS, MEŽNARJI, DELIVCI OBHAJILA, ZAKONCI, MLADI IN VSI OSTALI SODELAVCI V ŽUPNIJI;

Ob 17.00: SKLEP ČEŠČENJA S PETIMI LITANIJAMI IN SVETO MAŠO.

Vzemite si čas za Gospoda in ga pridite počastit!

  Še nekaj podatkov o našem župnijskem zavetniku sv. Urhu, čeprav so, vsaj nekaterim, gotovo že znani:  Sv. Urh se je rodil l. 890 in bil po rodu Bavarec. Kot otrok je bil šibak, pozneje pa je zrastel v krepkega dečka in se odločil za duhovniški stan. Postal je svetni duhovnik in pozneje škof augsburške škofije, ki jo je potem vodil petdeset let. Bil je mož molitve in dela. Leta 955 je odločilno pripomogel k zmagi nad Madžari na Leškem polju. V tem boju je kot vojak sodeloval tudi sam. Ko je spoznal, da pripravlja sovražnik odločilen napad, je po slovesni maši obhajal vso vojsko. Poročilo pravi, da so sovražniki res napadli, mesto pa je pod Urhovim poveljstvom napad odbilo. Vsa Evropa si se oddahnila in tudi naši slovenski kraji so bili rešeni hude nadloge. Naš svetnik je bil predvsem škof, a tudi velik junak in čuteč človek. Svoje pastirske dolžnosti je opravljal z živo zavestjo odgovornosti pred Bogom in z modrostjo, pridobljeno s prisrčno molitvijo. Umrl je 4. julija 973, na ta dan ima vsako leto svoj god.

  V nedeljo bo zunanja slovesnost župnijskega praznika. Svete maše bodo slovesne,  v čast sv. Urhu.

  Ob župnijskem prazniku vsem župljanom iskreno čestitamo, z željo, da bi posnemali našega patrona  tako v molitvi in predanosti Bogu, kot v modrih življenjskih odločitvah.

  Ta teden bo prvi v mesecu juliju, v petek bom obiskoval ostarele in bolne po domovih!

  ČIŠČENJE: Smlednik, štev. 1 do 15

  MOLITVENI NAMEN: » ZA NAŠO ŽUPNIJO, DA BI VSI NJENI ČLANI OSTALI STANOVITNI V VERI, UPANJU IN LJUBEZNI«

SOBOTA

29.6.

7: +Franc Zor, 7. Dan

19: +starši Lipovšek

13. N.N.

30.6.

7: za žive in umrle župljane

9: +Pavla Rozman   15: za bolne in ostarele

dan bolnikov

PONED.

1.7.

19: +Miha Košir, obletna

TOREK

2.7.

19: +Tone Zor, Marija Levpušček

SREDA

3.7.

7: +Janez Šebenik

ČETRTEK

4.7.

7: +st. Grabec in Borišek

10: +st. Košir in Anton Pavlič

17: +Marko Pestotnik

god. Sv. Urha

celodnevno češčenje

PETEK

5.7.

19: po namenu

SOBOTA

6.7.

19: +Marija Jenko, obletna

14. N.N.

7.7.

7: za žive  in umrle župljane

9: +Jernej in Julka Mohorič

zunanja slovesnost žegnanja