Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Čet, 27 Jun 2019 ob 19:30

Molitvena skupina

Ned, 30 Jun 2019 ob 15:00

Srečanje starejših in bolnih

Iskalnik
 

4. ADVENTNA NEDELJA - Božič

 
 

23.12.2018     LETO: XXV       ŠTEVILKA: 51

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sveti večer pred božičem (Adam in Eva), v torek slovesni, zapovedani praznik Jezusovega rojstva – božič, v sredo sv. Štefan, diakon, prvi mučenec, državni praznik dan samostojnosti, v četrtek sv. Janez, apostol, v petek sv. nedolžni otroci, v soboto sv. Tomaž Becket, škof, mučenec, v nedeljo praznik Svete Družine.

 Božično voščilo naših škofov: »DRAGI BRATJE IN SESTRE IN VSI LJUDJE DOBRE VOLJE! BOŽIČNA NOČ JE NOČ VESELJA, HVALEŽNOSTI IN UPANJA. SKUPAJ Z ANGELI SMO TUDI MI POVABLJENI, DA SLAVIMO BOGA, KER JE DOBER, ZVEST IN USMILJEN. V BOŽIČNI NOČI ŠE PRAV NA POSEBEN NAČIN DOŽIVLJAMO BOŽJO BLIŽINO, NJEGOVO DOBROTO IN LJUBEZEN. OB TEM SMO VSI POVABLJENI, DA SPREJMEMO DAR NEBEŠKEGA OČETA, KO NAM V TEH DNEH POŠILJA SVOJEGA SINA IN S TEM PODARJA NAŠEMU ŽIVLJENJU NOV SMISEL IN KAŽE NA PRAVO VSEBINO ČLOVEŠKEGA ŽIVLJENJA. NAŠE ŽIVLJENJE NAJ POSTANE JASEN ODGOVOR NA PODELJENI NEIZMERNI BOŽJI DAR, NAJ BO PREŽETO Z LJUBEZNIJO DO BOGA IN Z NAŠO MEDSEBOJNO LJUBEZNIJO.

  ŽIVLJENJE IZ LJUBEZNI NAMREČ PRINAŠA ČLOVEKU MIR, VESELJE IN NOVO ŽIVLJENJSKO MOČ, ČESAR NAM TA ZEMELJSKI SVET NE MORE DATI. MIR, KI GA PRINAŠA BOŽJE DETE NI SAD KOMPROMISOV IN NAŠEGA TRGOVANJA, AMPAK JE V PRAVEM POMENU BOŽJI DAR.

  V NEUSMILJENEM RITMU VSAKDANJEGA ŽIVLJENJA, KO NAM TOLIKOKRAT ZMANJKUJE ČASA ZASE, ZA PRISTNEJŠE MEDSEBOJNE ODNOSE, ZA DEJANJA LJUBEZNI IN DOBROTE, SE VSAJ ZA TRENUTEK USTAVIMO PRED NOVOROJENIM BETLEHEMSKIM DETETOM IN DOPUSTIMO, NAJ SE VSEBINA BOŽIČNEGA SPOROČILA DOTAKNE NAŠIH SRC. DOPUSTIMO, DA BOŽIČNO SPOROČILO OGREJE. GANE IN OZDRAVI NEŠTETE RANE, KI JIH NOSIMO V SEBI. TAKO SE BO V NAS PO BOŽJEM DOTIKU ZAČELO ROJEVATI NEKAJ NOVEGA, LEPŠEGA IN PRISTNEJŠEGA.

  NAJ OZNANILO ANGELOV IZNAD SKROMNE BETLEHEMSKE VOTLINE VSEM PRINESE VESELJE, NOVO UPANJE IN MIR! TEGA ŽELIMO SLOVENSKI ŠKOFJE NAJPREJ VAM, OTROCI, KI STE JEZUSU NAJBLIŽJE NE SAMO ZARADI MLADOSTI, AMPAK STE MU BLIZU PO SVOJEM OTROŠKEM ČUTENJU, ISKRENOSTI IN PRISTNOSTI. PRAV TAKO ŽELIMO ŠKOFJE DOŽIVETO PRAZNOVANJE BOŽIČNIH PRAZNIKOV VSEM MLADIM, ODRASLIM IN OSTARELIM! TUDI VAM, BOLNI, ONEMOGLI IN UBOGI, KI VAS JE ŽIVLJENJE MORDA

POSTAVILO NA ROB DRUŽBE ŽELIMO, DA VAS PREVZAME MIR IN LJUBEZEN BOŽJEGA DETETA. – NAJ BO NOVO LETO 2019 IN SPLOH VSA NAŠA PRIHODNOST PREŽETA Z BLIŽINO BOŽJEGA SINA, V SKUPNEM PRIZADEVANJU ZA USTVARJANJE OKOLJA, KI GA BODO KRASILE KREPOSTI MIRU, POŠTENJA, DOMAČNOSTI IN DOBROTE. OBILJE MIRU IN BOŽJEGA BLAGOSLOVA NAJ BO VEDNO MED NAMI!   Vaši škofje

  Danes  bo ob 15. uri v naši cerkvi božični koncert skupine »Prifarski muzikanti«. Ob 18. uri pa bo spokorno bogoslužje s spovedovanjem!

  Jutri bo sveti večer pred božičem. Doma se bomo zvečer zbrali k molitvi in blagoslovu doma s kadilom in blagoslovljeno vodo. Prva božična sv. maša bo ob 20. uri, druga pa opolnoči. Kot smo vam že omenili, bo obe sveti maši tudi letos vodil nadškof in apostolski nuncij pri Združenih narodih, dr. Ivan Jurkovič. Hvala mu za njegovo pozornost in ljubezen do naše župnije!

  Pri vseh sv. mašah na božič bo ofer za cerkvene potrebe! 

  Na sveti dan bosta sveti maši ob 9. in 10.30. uri.

  Na Štefanovo bo v Hrašah ob 10. uri sv. maša, po njej pa blagoslov konj in drugih živali.

  V nedeljo, na praznik Sv. Družine, bo pri vseh sv. mašah blagoslov otrok!

  V četrtek, 27. decembra, bo ob 19. uri v naši župnijski cerkvi tradicionalni BOŽIČNI KONCERT našega mešanega pevskega zbora »Sveti Urh«.

  Tudi sam, vaš župnik, želim skupaj s člani našega župnijskega pastoralnega sveta, s katehistom, katehistinjama in vsemi drugimi sodelavci, da bi se božični prazniki dotaknili naših src in nam vanje vlili nove ljubezni in krščanskega optimizma. Enako želijo tudi vsi sodelavci naše Župnijske Karitas. Lepo praznovanje!

  MOLITVENI NAMEN: »za vse, ki zaradi bolezni ali drugih ovir, ne bodo mogli božičnih praznikov praznovati v veselju in sreči«.

SOBOTA

22.12.

18: +Marija Močnik

4. ADV.N.

23.12.

7: za žive in umrle župljane

9: +starši Ferbar in Krničar, obl.

15: koncert Prifarskih

           muzikantov

18: spovedovanje

PONED.

24.12.

20: +Stane Jenkole

sveti večer

BOŽIČ

25.12.

24: +Marija Močnik

9: +Anica Jerala

10.30: po namenu

ofer za cerkvene

 potrebe (pri vseh sv.

               mašah)

SREDA

26.12.

7: po namenu

9: +Drago Meglič 10 (Hraše): po namenu

10: Hraše: blagoslov

                konj

ČETRTEK

27.12.

18: +Stane Jenkole

19: koncert našega

    pevskega zbora

PETEK

28.12.

18: +Andrej Medved

SOBOTA

29.12.

18: +Stane in Danijela Hočevar

SV.DRUŽINA

30.12.

7: za žive in umrle župljane

9: +Silva Goljevšček

blagoslov otrok