33. NAVADNA NEDELJA

 
 

18.11.2018       LETO: XXV           ŠTEVILKA: 46

  GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Matilda, redovnica, v torek sv. Edmund, v sredo Darovanje Device Marije, v četrtek sv. Cecilija, mučenka, v petek sv. Klemen I., papež, mučenec, v soboto sv. Andrej Dung, mučenec, nedelja bo zadnja v cerkvenem letu, slovesni praznik Kristusa Kralja vesoljstva.

  Konec cerkvenega leta se naglo približuje, praznik Kristusa Kralja, ki ga bomo obhajali prihodnjo nedeljo, nas bo spomnil, da je Jezus Kristus alfa in omega vsega ustvarjenega. Je začetek in konec tudi našega življenja. Vsak človek je bil v neskončnem Božjem načrtu viden že od vekomaj. Z vsakim od nas ima Bog svoj načrt, ki ga moramo uresničevati po darovih in sposobnostih, nam danih že ob spočetju v materinem telesu. Kako bi človeštvo moglo obstajati in napredovati v gradnji današnjega in prihodnjega sveta, če bi ljudje ne imeli teh darov, s katerimi je vsak posameznik pri tej gradnji postavljen na svoje mesto. – Vsa prizadevanja državnih oblasti morajo v ljudeh te darove odkrivati in razvijati, saj je od tega odvisna prihodnost posameznega naroda. To se dogaja v šolstvu, pri športni vzgoji, šoli za umetnost in še na mnogih drugih področjih, s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju.

  Toda je še eno področje v našem človeškem življenju, na katerem moramo uvideti Božji načrt. To je področje duhovnosti, področje spoznanja, da prava kvaliteta življenja ni samo v pozornosti do zunanjih stvari, ampak v vsakdanji gradnji človeka, ki bo ustvarjen po Božji podobi: » Prenovite se v duhu svojega uma in oblecite novega človeka, ki je po Bogu ustvarjen v pravičnosti in svetosti resnice.« (Ef 4, ). – V mesecu novembru in še posebej v zadnjih tednih cerkvenega leta nas želi Cerkev spomniti, da bomo za svoje življenje nekoč morali dati odgovor. Naj bo v teh dneh v nas spet bolj prisotna Jezusova prilika o vesoljni sodbi: lačen sem bi, žejen sem bil, bolan sem bil, popotnik sem bil, v ječi sem bil … Čas za popravo grehov in krivic, ki jih v življenju delamo, se bo iztekel ob naši smrtni uri. Do takrat imamo še možnost, da svoje življenje spet usmerimo k Bogu, potem pa bo naša usoda zapečatena! To ni pretnja, ampak dejstvo, o katerem nam je spregovoril sam Odrešenik Jezus Kristus.

  Bliža se »teden  Karitas«. Osrednja prireditev v občini Medvode »KLIC DOBROTE« bo v soboto, 24. novembra 2018 ob 20. uri v dvorani Valentina Oblaka v Preski. Toplo vabljeni !

  V soboto, 24. novembra 2018 bo jesensko srečanje članov ŽPS, ki bo v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu, s pričetkom ob 8.30. uri. Lepo vabljeni člani ŽPS in župnijski sodelavci, ki opravljate posamezne cerkvene službe: izredni delilci obhajila, bralci Božje besede, pevci, mežnarji, ključarji, krasilci, kateheti, sodelavci Karitas, animatorji in še vsi drugi, ki na tak ali drugačen način sodelujete v življenju župnije.

  V četrtek bomo praznovali god sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe in še posebej cerkvenega petja. Ob tej priliki se lepo zahvaljujemo našemu pevskemu zboru »Sveti Urh«, pa tudi mladinskemu zboru, vsem, ki zborovsko petje vodite  in vsem vam, dragi verni župljani, ki se trudite pri ljudskem petju. Vse prosimo, da še naprej vztrajate pri tem plemenitem delu, lepšanju bogoslužja z glasbo. Pevce iz župnijskega in mladinskega zbora in pritrkovalce vabim prihodnjo nedeljo (25.11.) ob 10.30. uri na kosilo v »gostišče Jezero«.

  Ta teden bosta praznovala svoj zlati jubilej zakonca iz naše župnije, Janez in Rezka Iskra. K lepemu jubileju obema iskreno čestitamo in jima želimo še veliko let lepega skupnega življenja.

  MOLITVENI NAMEN: »za srečno zadnjo uro«

SOBOTA

17.11.

18: +Marija Podviz

33. N.N.

18.11.

7: za žive in umrle župljane

9: +Franc in Ana Brešan

PONED.

19.11.

18: +Lojze Vengust

TOREK

20.11.

18: +Ivanka Zor

SREDA

21.11.

7: +Jožica Zajec

ČETRTEK

22.11.

17 (Valburga):  za rajne iz Valburge

18: +Franc in Ivana Zor

PETEK

23.11.

18: +Andrej Stenovec

SOBOTA

24.11.

18: +Zora Starič

8.30: srečanje članov Žps  in drugih sodelavcev v župniji

KRISTUS KRALJ

25.11.

7: za žive in umrle župljane

9: +Marija Močnik