28. NAVADNA NEDELJA

 
 

14.10.2018           LETO: XXV         ŠTEVILKA: 41

 GODOVI TEDNA:  v ponedeljek sv. Terezija Avilska (Velika), v torek sv. Marjeta,  v sredo sv. Ignacij Antiohijski, šk., muč., v četrtek sv. Luka, evangelist, v petek sv. Pavel od Križa, v soboto sv. Irena, muč., nedelja bo 29. navadna, misijonska nedelja. Puščica te nedelje bo namenjena našim misijonarjem  po svetu.

  Božja beseda zadnjih nedelj v cerkvenem letu nas usmerja v zahteve in pričakovanja, ki jih verni ljudje čutimo v sebi kot dolžnost krščanskega razmišljanja. Prihodnja nedelja bo misijonska,  naši zavesti  bo ponovno sporočeno, da biti kristjan ne pomeni »ležati na kavču« pred Tv sprejemnikom, kot pravi sveti oče Frančišek, ampak sprejemati vsakodnevne odločitve za delati dobro. Delati dobro vsem ljudem, zlasti tistim, ki našo pomoč najbolj potrebujejo. Misijonarji so nam za zgled, kaj se pravi živeti po tem življenjskem pravilu. Bogu hvala zanje!

 Zahvalna nedelja nas bo spomnila, da je vse kar smo in kar imamo, dar neskončne Božje Ljubezni in na to nedeljo bomo kot župnijska skupnost pri bogoslužju izrekli  Bogu svojo iskreno zahvalo. Kristus je Alfa in Omega, začetek in konec vsega stvarstva. Tega dejstva se bomo spomnili na zadnjo nedeljo pred adventom. Tudi pot našega življenja je naravnana v večnost, kjer bomo živeli življenje, »skrito v Bogu«. (apostol Pavel).

 Napovedujemo predavanje v okviru priprave na zakrament sv. birme, ki ga bo imela ga Polona Vesel Mušič, doktorica teologije. Predavanje bo v četrtek, 18 .oktobra po sv. maši ob 18.45 v kulturnem domu in bo trajalo do 20. ure. Predavanje je obvezno za birmance in starše birmancev, še posebej pa so vabljeni tudi botri in birmanski animatorji. Vabljeni pa tudi ostali starši, ki se vas vloga staršev v pripravi na birmo dotika. Predavanje bo prvo od treh, ki bodo naslednje leto.

  Mesec oktober je mesec molitve, zlasti starodavne  lepe molitve rožnega venca. V mesecu oktobru bodo to molitev ob preostalih nedeljah, pol ure pred sv. mašo (ob 8.30) molili BIRMANCI IN BIRMANKE. Birmancem naj se pridružijo tudi njihovi animatorji, in člani našega Župnijskega pastoralnega sveta! Za birmanske kandidate je to obvezno!

  DUHOVNE VAJE ZA BIRMANCE bodo v Stični od 22. do 24. marca 2019! Sporočilo je dovolj rano, da bodo lahko kandidati za birmo svoje pošolske dejavnosti temu prilagodili!

  Birmanci in starši ste te dni dobili pisne informacije o vseh dogajanjih, v katere boste vključeni pred birmo. Naj bo birma vaših mladih res trenutek odločitve za življenje po veri!

 Nadškofijski katehetski svet pripravlja projekt trikratne »PRIPRAVE ZA BOTRE«. Načrtuje se, da se bodo v prihodnje morali vsi, ki želijo sprejeti službo botrstva, tega tečaja udeležiti. Tečaji bodo v okviru dekanije.

 KARITAS obvešča, da bodo v soboto, 17. t.m. med 17. in 18. uro zbirali jesenska in zimska oblačila. Oblačila, ki jih ne potrebujete več in bi jih lahko uporabili še drugi, prinesite, prosimo, v prostore Karitas. – V cerkvi na polici najdete sveče, ki jih ponuja Karitas. Sveč ne prodajamo, temveč zanje zbiramo prostovoljne prispevke za ljudi v stiski. Denar zanje vrzite v Karitasov nabiralnik, zadaj za klopmi.

 Naš župnijski MEŠANI ZBOR »SVETI URH« vabi na jesenski KONCERT, ki bo v soboto, 20. oktobra ob 19. uri v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Zbiljah.  

  Zadnji čas opažamo, da nekateri svete maše stalno zamujate, tako nedeljske kot delavniške. Prosimo, pridite k sveti maši vsaj 5 minut prej in ne čakajte s prihodom, da ura odbije!!

  ČIŠČENJE: Smlednik štev. 16 do 46.

SOBOTA

 13.10.

18: +družina Zevnik

28. N.N.

14.10

7: za žive in umrle župljane

9: +Ivanka Špenko

PONED.

15.10.

18: +Alojz in starši Štilec in

                     Stenovec

TOREK

16.10.

18: +Alojz Gregorc, obletna

SREDA

17.10.

7: +Marija Jenko

ČETRTEK

18.10.

17 (Valb.): +Jože Zajec, 7. dan

18: +Mihaela Govekar

ob 18.45: predavanje v KUD-u za birmance, starše in botre

PETEK

19.10.

18: +Ivana Kumer

SOBOTA

20.10.

18: +družina Bergant

MISIJON.N.

21.10.

7: za žive in umrle župljane

9: +Janez Šetina, obletna

puščica namenjena našim misijonarjem po svetu!