Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Ni dogodkov
Iskalnik
 

23. NAVADNA NEDELJA

 
 

9.9.2018         LETO: XXV   ŠTEVILKA: 36

 GODOVI TEDNA:  v ponedeljek sv. Nikolaj Tolentinski, v torek sv. Bonaventura, v sredo Marijino ime, v četrtek sv. Janez Zlatousti, v petek Povišanje sv. Križa, v soboto Žalostna Mati Božja, nedelja bo 24. navadna v cerkvenem letu.

  Jutri se bo v naši župniji začel VEROUK. Urnik imate na vpogled na vratih župnišča, bil pa je tudi objavljen v 34. številki župnijskih Oznanil. Če bi še kdo od staršev želel vpisati otroka k verouku, to še vedno lahko stori, ta  teden, kar pred veroučno uro.

  Že v Oznanilih preteklega tedna sem omenil nekatere pomembne poudarke, ki jih moramo vsi, starši in kateheti, imeti v svoji zavesti in se skušati po njih ravnati, če želimo, da bo verouk imel svoj polni pomen. Predvsem je ponovno treba poudariti, da mora biti poleg pridobivanja znanja navzoča tudi vzgoja, in to ne »takoj za znanjem«, ampak skupaj z njim, oziroma na prvem mestu, pred njim.

 Otrok, ki bo hodil k verouku, bo hodil na željo staršev. Staršev, ki želite otroku posredovati in utrditi vero v Jezusa. Našel sem odgovore nekaterih, ki so odgovorili na vprašanje, zakaj hodim k nedeljski maši: 

1. Nedeljska sveta maša je edina ura v tednu, ki jo namenim za Boga in se zahvalim za njegov blagoslov in varstvo.

2. K maši rad hodim zato, ker se želim spomniti svoje pokojn e mame in očeta. Z njima se srečam v molitvi.

3. Pri maši prosim za svoje otroke. Ne vem, s kakšnimi načrti in težavami se bodo v življenju srečevali; Božji blagoslov jim bo prav gotovo koristil.

4. K maši grem, da se pri obhajilu srečam z Jezusom pod podobo kruha. Zaradi odgovorne službe nujno potrebujem moč, ki mi jo daje Jezus (zdravnik).

5. Ko grem k sveti maši se posebej spomnim ljudi, za katere bom prosila. Zanje namenim molitev očenaša.

6. Obisk maše je zame najboljša priprava na čas bolezni, trpljenja in smrti. Pri maši Boga prosim, da bi mi takrat naklonil vero in dovolj moči.

7. Ker v mojem okolju ni veliko verujočih, sem vesela, da se pri maši srečam s prijatelji, ki tudi verujejo v Jezusa. (dijakinja).

8. Ko sem pri maši, se vsaj za eno uro odklopim od e-pošte, interneta in facebooka. V tišini gledam cerkev, duhovnika, oltar. Takrat se srečam z Bogom, ki me ima rad (računalničar).

9. Zakaj v nedeljo k maši? Ker ljubim Boga z vsem srcem in vso dušo. V tej sprejetosti lahko zaživim tudi sama, najdem ravnovesje in veselje, ki ju smem ponesti svoji družini (profesorica).

10. Obisk maše mi pomeni otipljiv stik z Bogom; Bog se skloni in mene ter vse nas objame (napovedovalka).

  To gotovo niso vsi razlogi, zakaj hodim v nedeljo k sveti maši. Vsak od nas ima svoje doživljanje vere in svoj oseben odnos do Boga, zato je odgovorov na dano vprašanje toliko, kolikor nas je vernih ljudi. Je pa gotovo, da nam tretja Božja zapoved »Posvečuj Gospodov dan« daje pri tem pomoč in oporo, saj vemo, kako hitro se začnemo izgovarjati, češ da nimam časa. Naj bo nedeljska sv. maša Božji telefon-mobitel tudi našim družinam, pri kateri bodo dobivali  stik z Jezusom, ki nas ljubi in rešuje.

  Jutri zvečer ob 19.30. uri bo septembrska seja Župnijskega pastoralnega sveta.

  Skupina !Pogovor za dušo« bo imela svoje srečanje prihodnji torek (18.9.).

  MOLITVENI NAMEN: »Za ohranitev vere v naših družinah«

SOBOTA

8.9.

7: +Marjana in Mirko Gantar

19: +Mihaela Govekar

23. N.N.

9.9.

7: za žive in umrle župljane

9: +Franc Kalan, obletna

PONED.

10.9.

19: +Milka Govekar in starši

seja Župnijskega pastoralnega

                  sveta

TOREK

11.9.

19: +Miha Jenko

SREDA

12.9.

7: +Marija Janhar

ČETRTEK

13.9.

19: +Ivana Kumer

PETEK

14.9.

19: +Marjan Kavčič

SOBOTA

15.9.

19: +Janez Kalan

24. N.N.

16.9.

7: za žive in umrle župljane

9: +Milka Šter, obletna