Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Čet, 30 Jan 2020 ob 19:30

Molitvena skupina

Iskalnik
 

13. NAVADNA NEDELJA

 
 

2.7.2017 LETO: XXIII ŠTEVILKA: 27

GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Tomaž, apostol, v torek sv. Urh (Uroš), škof, v sredo slovesni praznik sv. Cirila in Metoda, slovanskih apostolov, sozavetnikov Evrope, v četrtek sv. Marija Goretti, v petek sv. Vilibald, škof, v soboto sv. Kilijan, škof, mučenec, nedelja bo 14. navadna v cerkvenem letu.

Vstopili smo v obdobje počitnic in dopustov, zato bo udeležba pri vsakdanjih svetih mašah skromnejša. Kdor pošteno dela, mora najti tudi nekaj časa za počitek in za zadeve, s katerimi se zaradi poklicnega dela običajno ne more ukvarjati. Tudi naši otroci in mladi, ki so pred kratkim končali preteklo šolsko leto, so potrebni oddiha in počitniškega veselja. Kot vsako leto pa tudi to pot opozarjamo vse naše vernike, da naj med počitnicami ne pozabijo na dolžnosti, ki ostanejo tudi v času počitnic. Med temi so najbolj pomembne vsakdanja molitev, obisk nedeljske svete maše, skrb vsem, ki so naše pomoči potrebni. Naj bodo torej poletni dnevi najprej obdobje počitka in obenem čas, ko se bomo verni ljudje lahko bolj intenzivno poglobili vase in poskrbeli za svojo vero in za utrditev medsebojnih prijateljstev.

V torek bomo v župniji praznovali god našega župnijskega zavetnika sv. Urha. Ob tem godu je v župniji vsako leto celodnevno češčenje Svetega Rešnjega Telesa. To češčenje smo pred leti prestavili na soboto, misleč, da bo zato večji obisk, vendar so izkušnje pokazale, da temu ni bilo tako. Zato se bomo vrnili na prvotno prakso in imeli češčenje na sam god sv. Urha, torej v torek. V dopoldanskem času pričakujemo, da se boste češčenja udeležili upokojenci in tisti, ki niste v službah, popoldan pa ostali. Zjutraj ob 7. uri bo sveta maša, po njej pa bomo izpostavili Najsvetejše v češčenje. MOLITVENE URE: ob 8.00: MOŠE IN DRAGOČAJNA, ob 9.00: ZBILJE, ob 10.00 sveta maša, ob 11.00: MOLITVENA SKUPINA, ob 12.00: SMLEDNIK. Od 12. do 14. ure bo češčenje prekinjeno. Ob 14.00: HRAŠE, ob 15: VALBURGA IN OTROCI, ob 16: ŽUPNIJSKI SVET, ZAKONSKA SKUPINA IN MLADI, ob 17.00 SKLEP ČEŠČENJA z litanijami in sveto mašo.

Vzemite si čas in pridite pozdravit Gospoda v zakramentu Sv. Rešnjega Telesa, ki biva med nami in je POT, RESNICA IN ŽIVLJENJE, našega življenja!

Slovesni praznik slovanskih blagovestnikov sv. Cirila in Metoda naj nas spet spomni na dva moža, ki sta poglobila temelje krščanske vere v srcih ljudi slovanskih narodov. Častimo ju kot sozavetnika Evrope, saj sta s svojim delom evangelizacije pomagala Evropo postaviti na temelje krščanske vere. Prosimo ju, da bi tudi danes Evropa te temelje spoštovala in poskrbela za spoštovanje teh temeljev pri današnjih in prihodnjih rodovih. Naj Evropa spet postane žarišče vere v Odrešenika Jezusa Kristusa.

ŽUPNIJSKA KARITAS obvešča, da bo julijsko srečanje članov v sredo, 5.7.2017 ob 19. uri.

Na dopustu bova z gospodom A.Rojcem maševala za: +Tončko Strojan (3),+Tilko Rozman (16),+ olševske duhovnike (1), +Frančiško in Janeza Perčič (1), +Jožeta Perčič (1), duše v vicah (1),+ Barakarjeve (1) in +Renčeve (1).

CERKEV IN ŽUPNIŠČE ČISTIJO: Dragočajna štev. 1 do konca.

MOLITVENI NAMEN: »za Božje varstvo vseh, ki so te dni na počitnicah«

SOBOTA

1.7.

19: +Pavla Rozman

13. N.N.

2.7.

7: za žive in umrle župljane

9: +Franc Janežič

PONED.

3.7.

19: po namenu

TOREK

4.7.

7: po namenu

10: po namenu

17: +Ivanka Arh, obletna

celodnevno češčenje

ob 17. uri sklep češčenja in sv.

maša

SREDA

5.7.

7: po namenu

19: srečanje članov Karitas

ČETRTEK

6.7.

19: +Tilka Rozman

PETEK

7.7.

19: +Marija Jenko, obletna

SOBOTA

8.7.

19: +družina Zevnik iz Smlednika

14. N.N.

9.7.

7: za žive in umrle župljane

9: +Mohoričevi in Dolinarjevi