Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Čet, 30 Jan 2020 ob 19:30

Molitvena skupina

Iskalnik
 

BINKOŠTI

 
 

4.6.2017       LETO: XXIII    ŠTEVILKA: 23

 Z današnjim slovesnim praznikom zaključujemo velikonočni čas. Binkoštni praznik obhajamo 50 dni po veliki noči in je praznik prihoda Svetega Duha, ker je na ta dan po svetopisemskem sporočilu nad zbrane učence in Jezusovo mater Marijo prišel Sveti Duh (Apd 2,1-11). Svetega Duha je Jezus večkrat omenjal kot nadaljevalca njegovega odrešenjskega dela. Vse odrešenjsko delo, Jezusova smrt in vstajenje, se bo nadaljevalo po Svetem Duhu, tretji Božji osebi do konca sveta. V čem je razvidno delovanje Svetega Duha, je potrebno samo pomisliti na njegove darove in sadove. Kako nujno so potrebni darovi Svetega Duha v vseh časih, še posebno pa danes, ko živimo v razkristjanjenem svetu, ki priznava pogansko moralo, Božje zapovedi pa zavrača. Ni nepomembno, če se spet ozremo nanje: dar modrosti, dar umnosti, dar vednosti, dar sveta, dar moči, dar pobožnosti in dar strahu Božjega. Sadove Svetega Duha pridobi človek, ko prosi za njegove darove in tudi živi kot kristjan, zlasti, da si prizadeva živeti v ljubezni z vsemi ljudmi. Sadovi po apostolu Pavlu (Gal 5,22-23) so: ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, blagost, dobrotljivost, zvestoba, krotkost in samoobvladovanje. Danes goreče prosimo Svetega Duha, naj utrdi našo vero, zlasti vero naših mladih, da je ne bodo izgubili   in  da bodo z vsem veseljem in žarom tudi po njej živeli.

  MOLITEV K SVETEMU DUHU

  Pridi, Sveti Duh! Razsvetli moj razum, da bom spoznal tvoje zapovedi. Okrepi mi srce zoper sovražnikove zvijače, vžgi mojo voljo. Slišal sem tvoj glas in nočem se zakrkniti ter se upirati z besedami: kasneje, jutri. Nunc coepi! Zdaj! Naj se ne zgodi, da jutrišnjega dne zame ne bi bilo. O, Duh resnice in modrosti, Duh umnosti in sveta, Duh radosti in miru! Hočem, kar hočeš; hočem, ker hočeš: hočem kakor hočeš; hočem, kadar hočeš!

(Sv. Jožefmarija Escriva de Balaguer).

 Danes popoldne ob 15. uri bo sveta maša s podelitvijo zakramenta svetega bolniškega maziljenja za ostarele in bolne. Še enkrat prosimo vse, ki imate doma ostarelega člana svoje družine, da mu preskrbite prevoz v cerkev. Po končani sveti maši bo druženje v dvorani kulturnega doma. Gospodinje prosimo, da za to priliko prinesete pecivo in sadje.

  Na binkoštni ponedeljek (jutri) bo »poljska sveta maša« zjutraj ob 7. uri. Zvečer bo še ena sveta maša ob 19. uri. Binkoštni ponedeljek je praznik »Marije, Matere Cerkve«.

  V torek zvečer po sv. maši bo redno srečanje sodelavk »Karitas-a«.

  Za nami sta dve lepi slovesnosti, podelitev zakramenta svete birme šestindvajsetim našim mladim in prvo sveto obhajilo, h kateremu je pristopilo dvajset otrok iz 3. razreda. Ponovno smo lahko opazili, kako ste mnogi starši in tudi drugi iz naše župnije, s svojo prizadevnostjo in žrtvovanjem prostega časa poskrbeli, da sta bili obe slavji lepo izvedeni in doživeti. Vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri tem plemenitem delu, se v imenu vseh birmancev in prvoobhajancev lepo zahvaljujem. Hvala tudi našim pevcem, pritrkovalcem, postavljavcem mlajev, čistilcem, tistim, ki ste napravili vence, vsem, ki ste prinesli pecivo, gospe Albini, ki je zelo lepo poskrbela za okrasitev cerkve, skratka vsem naj Bog stoterno povrne vašo skrb in pripravljenost; vse to je bilo potrebno, da je vse tako lepo potekalo!

  Letošnje šmarnice so bile obiskane bolje kot lani. Še posebej smo vsak dan lahko ob oltarju videli veliko naših mlajših ministrantov, ki so ves čas pozorno poslušali šmarnično berilo. Hvala jim, da so s tako navdušenostjo vsak dan prihajali. Prosim pa jih, naj to vnemo ohranijo še naprej, da se ne bo  dogajalo, da bi ob sobotah in nedeljah bili brez ministrantov.

  Mesec junij je posvečen Srcu Jezusovemu. Ob petkih bomo po sveti maši molili litanije v čast Jezusovemu Božjemu Srcu.

 V nedeljo, danes teden, bomo pri sveti maši ob 9. uri zaključili letošnje veroučno leto.

  ČIŠČENJE CERKVE: Moše, štev. 1 do 20.

  MOLITVENI NAMEN: »v čast Svetemu Duhu za duhovno podporo naši župniji«.

SOBOTA

3.6.

19: +Alojz Žavbi

BINKOŠTI

4.6.

7: za  žive in umrle župljane

9: +Franc in Tončka Strojan

15: +Ivan Zorman

ob 15: sv. maša za ostarele in

                            bolne

PONED.

5.6.

7: »poljska maša«

19: +Marija Čad

praznik Marije, Matere Cerkve

TOREK

6.6.

19: za zdravje Sofije

sestanek »Karitas«

SREDA

7.6.

7: +Tilka Rozman

ČETRTEK

8.6.

19: za blagoslov v družini

PETEK

9.6.

19: +Beti Burgar

SOBOTA

10.6.

19: +Marko Škorič

SV.TROJICA

11.6.

7: za žive in umrle župljane

9: +Franc Rozman

ob 9: zaključna šolska sv. maša