Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Čet, 30 Jan 2020 ob 19:30

Molitvena skupina

Iskalnik
 

5. VELIKONOČNA NEDELJA

 
 

14.5.2017      LETO: XXIII      ŠTEVILKA: 20

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Izidor, kmet, v torek sv. Janez Nepomuk, duhovnik, mučenec, v sredo sv. Jošt, v četrtek sv. Janez I., papež, mučenec, v petek sv.  Krispin, v soboto sv. Bernardin Sienski, nedelja bo 6. velikonočna, v naši župniji slovesnost svete birme.

 Velikonočno obdobje se je že krepko prevesilo v drugo polovico. Pred nami so velike slovesnosti. Prihodnjo nedeljo bo 27 naših mladih iz 8. in 9. razreda pristopilo k prejemu zakramenta svete birme. Po prejemu tega zakramenta , ki je zakrament Svetega Duha, bodo postali polnopravni člani krščanske skupnosti. Birma je zakrament »odraslosti v veri«. Seveda bodo birmanci in birmanke še naprej potrebovali dobre zglede krščanskega življenja, ki jim bodo pomagali v dozorevanju njihove vere v Jezusa Kristusa. Pri tem bodo imeli glavno poslanstvo njihovi starši in botri. V teh dneh veliko in dobro molimo zanje, da bi izpolnili svojo krščansko nalogo.

  Jutri, v ponedeljek (15.5.) bodo birmanci opravili sveto spoved, v času rednega verouka. Zvečer ob 19. uri bo PRIPRAVA ZA STARŠE BIRMANCEV, s priliko za sveto spoved. Pripravo in spovedovanje bo opravil p.dr.Andrej Pirš. Na voljo za spoved bo še en duhovnik. Po sveti maši in litanijah, bo v veroučni sobi zadnji izpit pred birmo, ki se ga morajo udeležiti vsi kandidati. Vprašanja bodo, kot birmanci že vedo, iz navodil birmovalca nadškofa Urana.

  V četrtek (18.5.) bo srečanje z nadškofom birmovalcem in »spraševanje«. Poleg kandidatov za birmo naj se tega srečanja udeležijo tudi njihovi starši.

  V soboto (20.5.) bo ob 8. uri zjutraj generalno čiščenje cerkve in okolice. Čiščenje bodo izvedli starši birmancev in starši prvoobhajancev. Za obe slovesnosti (prvo obhajilo je naslednjo nedeljo) mora biti cerkev in okolica lepo pripravljena.

  V soboto popoldan ob 17.30. uri bo glavna vaja (generalka) za birmo. Udeležijo naj se je poleg birmancev tudi njihovi botri.

  V nedeljo (21.5.) naj se birmanci z botri zberejo do 8.45. ure na hodniku župnišča, kjer jim bodo pripeli rdeče nageljne in ob 9. uri se bo začel slovesni sprevod v cerkev. V cerkvi bo 6 klopi levo in desno rezerviranih za birmance in botre, ostale klopi pa za njihove starše in domače. Prosimo, da to upoštevate. Birma je najprej njihov praznik!! Za vse ostalo je dogovorjeno. Vsem birmancem in birmankam, kakor tudi njihovim botrom in staršem želimo, da bi praznik podelitve svete birme vsem ostal v lepem, svetlem in duhovno bogatem spominu!

  V petek (19.5.) bo sveta maša eno uro prej, torej ob 18. uri!! Slovenska Barka praznuje 20. obletnico svojega obstoja. To slavje želijo doživeti tudi na duhovni način, s sveto mašo v naši cerkvi. Povabili so nadškofa Urana, da bo ta dan vodil pri nas somaševanje in vsem udeležencem Barke spregovoril »na srce«. Po sveti maši se bo druženje nadaljevalo v njihovih delavnicah.

  Isti dan, torej v petek, bo zvečer ob 20. uri, ob tednu ljubiteljske kulture, v Kulturnem domu Smlednik koncert »Smleškega žarka«.

  Za drugi teden napovedujemo, da bo prihodnji ponedeljek (22.5.) prva sveta spoved za prvoobhajance (ob 14. uri) zvečer ob 19. uri pa duhovna priprava za starše prvoobhajancev in po šmarnicah sestanek s starši prvoobhajancev. – Delitev belih oblek bo v torek (23.5.) po šmarnicah!

 MOLITVENI NAMEN: »Za naše birmance in birmanke, da bi jih Sveti Duh utrdil v veri v Jezusa Kristusa, našega edinega Odrešenika«.

SOBOTA

13.5.

19: +Rozalija in Jože Stenovec

5. VEL.N.

14.5.

7: za žive in umrle župljane

9: +starši Novak in sestre

PONED.

15.5.

19: +Ivan Oseli

TOREK

16.5.

19: +družina Kopač iz Moš

SREDA

17.5.

19. +Dora Brvar

ČETRTEK

18.5.

19: v zahvalo M.

PETEK

19.5.

18: +Jože Mohar

SOBOTA

20.5.

19: +Minka in Janez Debeljak

6. VEL.N.

21.5.

7: za žive in umrle župljane

9: za birmance(ke)in njihove družine