Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Čet, 24 Okt 2019 ob 19:30

Molitvena skupina

Iskalnik
 

4. VELIKONOČNA NEDELJA

 
 

7.5.2017    LETO: XXIII     ŠTEVILKA: 19

  GODOVI TEDNA: v ponedeljek Obletnica posvetitve ljubljanske stolnice, v torek sv. Izaija, prerok, v sredo sv. Job, svetopisemski mož, v četrtek sv. Mamert, škof, v petek sv. Leopold Mandič, v soboto Fatimska Mati Božja, nedelja bo 5. velikonočna.

  Danes končujemo molitveni teden za duhovne poklice. Kako malo se mladih fantov in deklet odloči za služenje v duhovniškem ali redovniškem poklicu, vsako leto občutijo zlasti naši škofje, ko ne morejo poslati duhovnika niti na najbolj potrebna župnijska mesta. Kriza duhovnih poklicev je v bistvu kriza vere naroda. To, kar smo opazovali v preteklosti pri razvitih evropskih narodih, je na žalost  prišlo tudi k nam. Eden od glavnih razlogov za tako stanje je preobilje materialnih dobrin, ki človeka zasužnijo in onemogočijo, da bi razmišljal globlje o svojem življenju. Že večkrat smo slišali, da človekova sreča ni odvisna od zunanjih dobrin ampak od njegovega duhovnega življenja. Seveda so tudi materialne dobrine vrednote, le uporabljati jih moramo pravilno, ne le za sebe ampak tudi za srečo drugih. V preteklosti je naš narod dostikrat živel v pomanjkanju, pa je bilo vedno dovolj duhovnih poklicev, ker so ljudje gradili svoje življenje na veri. Zato v teh dneh ne pozabimo prositi in moliti za naše družine, da bi v njih ne ugasnila milost svete vere. Kjer sta oče in mati praktična kristjana, bodo tudi otroci od njih prevzeli vrednote, ki jih posredujeta. Naj Dobri Pastir tudi v naši župniji prižge klico duhovnega poklica, fantu ali dekletu, da se bosta odločila slediti Jezusovemu povabilu.

  Danes popoldan ob 14. uri bomo imeli na Šmarni gori sveto mašo za pokojne gasilce iz naše župnije. Po sveti maši bodo pete litanije v čast

Materi Božji. Pevci, pritrkovalci, postavljalci Božjega groba, krasilka, ključarji in mežnarji, ob 17. uri se dobimo v gostišču Jezero.

  Šmarnice so se začele, pogrešamo pa pri njih naše birmance. Naj še enkrat ponovimo, da je udeležba pri šmarnicah za birmance in prvoobhajance obvezna!! Birmanski animatorji naj čim prej napotijo na izpit pred birmo tiste, ki še niso opravili vseh obveznosti.

  Jutri, v ponedeljek, bo po šmarnicah majniška seja župnijskega pastoralnega sveta.

  V torek, 9. maja, bo po šmarnicah srečanje skupine »Pogovor za dušo«. Lepo povabljeni, da se jim pridružite in preživite z njimi prijeten večer.

  KARITAS: v sredo, 10.5.2017, bodo med 17 in 18. uro zbirali pomladanska in poletna oblačila. Obleke, ki jih ne potrebujete več in bi jih lahko uporabili še drugi, jih prosimo prinesite v prostore Karitas-a. Prav tako vabljeni tudi tisti, ki potrebujete obleke ali vam lahko pomagamo kako drugače. – Ta večer bo tudi redno mesečno srečanje sodelavk.

 BIRMA: V torek, 9.maja po šmarnicah (19.45), bo sestanek za starše birmancev.  V petek, 12.maja, se bo za naše birmance in birmanke začela DEVETDNEVNICA PRED BIRMO. Udeležba pri sveti maši med devetdnevnico je obvezna, spada v sam obred podelitve svete birme. V tem času morajo vse druge aktivnosti birmancev stopiti na drugo mesto!!

 CERKEV IN VEROUČNE PROSTORE ČISTIJO: Zbilje, štev. 13 do konca.

 MOLITVENI NAMEN: » Za naše družine, da bi v njih birmanci in prvoobhajanci našli v starših oporo za svojo rast v veri.«

SOBOTA

6.5.

19: +Stane in Francka Resnik

4. VEL.N.

7.5.

7: za žive in umrle župljane

9: +oče Franc in stari st.Vehovec

PONED.

8.5.

19: +Merjaščevi in oba Jožeta Jenko

Majniška seja župnijskega pastoralnega sveta

TOREK

9.5.

18 (Valb,): +Beti Burgar, 7.d.

19: +starši in brat Nič

Po šmarnicah (19.45) sestanek za starše birmancev

SREDA

10.5.

19: +Pavla Dodik

Med 17 in 18. uro zbirali pomladanska in poletna oblačila (prostori Karitas)

ČETRTEK

11.5.

19: +Anica Jerala

PETEK

12.5.

19: +Albina in Anton Zajc

Začetek DEVETDNEVNICE PRED BIRMO

SOBOTA

13.5.

19: +Rozalija in Jože Stenovec

5. VEL.N.

14.5.

7: za žive in umrle župljane

9: +starši Novak in sestre