Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Čet, 30 Jan 2020 ob 19:30

Molitvena skupina

Iskalnik
 

VELIKA NOČ

 
 

16.4.2017      LETO:XXIII      ŠTEVILKA: 16

VELIKONOČNO VOŠČILO NAŠIH ŠKOFOV: »Dobro je, da je velika noč spomladi, saj nam tako še narava pomaga krepiti vero v vstajenje in v življenje. Mrtva narava se prebuja, vstaja od mrtvih. Sveto pismo pravi, da je tudi Jezus vstal od mrtvih. Še več, Cerkev uči in kristjani verujemo, da bo tudi človek vstal k novemu, večnemu življenju. Ob veliki noči obnavljamo svojo vero v Jezusovo in naše vstajenje. Vero v vstajenje in večno življenje krepimo in izpovedujemo, ko redno in zavzeto opravljamo svoje dolžnosti, ko lepo pripravimo in obhajamo velikonočna in vsa druga bogoslužja, ko smo pri vsem svojem delu zazrti tja čez, v tisto, česar 'oko ni videlo, uho ni slišalo in kar v človekovo srce ni prišlo' (1Kor 2,9), ko potujemo s tistimi, v katerih prepoznavamo vzornike in priprošnjike. Apostol Peter je vedel o Jezusu tisto bistveno, ker se je z njim srečeval tri leta. Več je vedel o Jezusu na veliki petek,ko ga je po zatajitvi Jezus pogledal in se ga usmilil. Še več je vedel po veliki noči ob srečanjih z vstalim Jezusom. A največ je Peter vedel o Jezusu takrat, ko je v Rimu pretrpel mučeniško smrt in se z Jezusom srečal iz obličja v obličje. In Peter zdaj ve vse o Jezusu. Ker je pri Njem in ga gleda 'iz obličja v obličje'.

 Ob veliki noči delajmo korake v to smer. Tudi če se opotekamo, omahujemo, padamo, nas vstali Jezus spremlja in krepi. On, ki tako razlaga Božjo besedo, da postaja naše srce goreče. On, ki dan za dnem pred našimi očmi blagoslavlja in lomi kruh ter nam daje sebe v hrano. Temelj temu dogajanju je Jezus postavil na veliko noč s svojim vstajenjem od mrtvih. Zato je noč velika, ker iz nje klije tudi za nas novo, večno življenje. Slovenski škofje želimo velikonočno upanje v večno življenje in zato tudi veselje vsem duhovnikom, redovnikom in redovnicam, vsem

vernikom doma in po svetu, še posebej pa vsem bolnim in trpečim. Vaši škofje.

  Velikonočnemu voščilu naših škofov se pridružujemo tudi vsi, ki v naši župniji pomagamo graditi Božje kraljestvo med nami: g.župnik s sodelavci v župnijskem svetu in vsi, ki radovoljno in nesebično delujejo na raznih področjih župnijskega življenja. Množica nesebičnih in požrtvovalnih župljanov, ki ste v teh dneh poskrbeli, da je bilo bogoslužje lepo in doživeto, vsi tisti, ki ste se udeležili čiščenja cerkve, in vsi, ki ste na kakršen koli način sodelovali v teh dneh praznovanja, dajete nam vsem upanje, da je naša župnija, hvala Bogu, še vedno živo znamenje Boga med nami. Hvala vam, hvala tudi za vse darove pri »ofru« za cerkvene potrebe.

 GODOVI TEDNA: jutri velikonočni ponedeljek, v torek sv. Evzebij, škof, v sredo sv. Leon IX., papež, v četrtek sv. Teotim, misijonar, v petek sv. Anzelm, škof, v soboto sv. Hugo, škof, v nedeljo sv. Jurij, mučenec.

  MOLITVENI NAMEN: »za stanovitnost v veri«.

VELIKA SOBOTA

15.4.

20: +Tončka Strojan

VELIKA NOČ

16.4.

6.30: za žive in umrle župljane

9: +Radoslav in Frančiška Mrjasec

VEL. PONED.

17.4.

7: +Jože in Manca Stare

9: +Marija Zor in Mici Rozman

TOREK

18.4.

18: +starši Rugelj

SREDA

19.4.

7: +Janez Šetina

ČETRTEK

20.4.

17 (Hraše): +Matilda Rozman

18: +starši Stane in Danica Bitenc

PETEK

21.4.

18: + starši Jerala

SOBOTA

22.4.

18: +Dani in Franc Barbo

BELA NEDELJA

23.4.

7: za žive in umrle župljane

9: +Marko Škorič, obletna