Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Čet, 24 Okt 2019 ob 19:30

Molitvena skupina

Iskalnik
 

1. POSTNA NEDELJA

 
 

5.3.2017     LETO: XXIII    ŠTEVILKA: 10

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Marcijan, mučenec, v torek sv. Perpetua in Felicita, mučenki, v sredo sv. Janez od Boga, redovni ustanovitelj, v četrtek sv. Frančiška Rimska, v petek 40 mučencev iz Armenije, v soboto sv. Benedikt, škof, nedelja bo 2. postna.

  Na pepelnično sredo smo začeli 40 dnevni postni čas, v katerem se bomo duhovno pripravili na bližajoče se velikonočne praznike. Papež Frančišek je napisal poslanico za postni čas 2017, v kateri pravi: »Postni čas je nov začetek, pot, ki vodi h gotovemu cilju: k velikonočnemu vstajenju, h Kristusovi zmagi nad smrtjo. Ta čas nas odločno poziva k spreobrnjenju. Kristjan je poklican vrniti se k Bogu »z vsem svojim srcem« (Jn2,12), naj se ne zadovolji s povprečnostjo, temveč raste v prijateljstvu z Gospodom. Jezus je zvesti prijatelj, ki nas nikoli ne zapusti. Tudi ko grešimo, potrpežljivo čaka na našo vrnitev k Njemu; s tem razodeva, da nam je pripravljen odpuščati. Postni čas je ugoden čas za obnovitev srečanja s Kristusom, ki živi v svoji Besedi, v zakramentih in v bližnjem. Naj nas Sveti Duh vodi na resnično pot spreobrnjenja, da bomo znova odkrili dar Božje Besede, bili očiščeni greha, ki nas zaslepljuje, in služili Kristusu, navzočem v pomoči potrebnih bratih in sestrah.«

 Kaj lahko vsak izmed nas v tem času naredi:

1.redna vsakodnevna molitev, osebna kot družinska, večkrat vzamemo v roke Sveto pismo in kaj preberemo. Bolj redno in zavzeto obiskujemo sv. maše, tudi med tednom. V petek in nedeljo se udeležimo molitve križevega pota.

2. ob petkih naredimo bolj skromen obrok in ne jemo mesa. Pred nakupi napišemo, kaj potrebujemo iz trgovine, da ne bomo po nepotrebnem zapravljali časa v trgovskih centrih. V nedeljo ne bomo šli nakupovat. Prav tako manj brskali po internetu in igrali igrice na računalniku in telefonu, ter raje vzeli v roke dobro knjigo, oziroma si vzeli čas za pogovor in klepet v živo.

3. vsak teden naredili vsaj kakšno dobro delo: obiskali osamljene in bolne, sosede, sorodnike, prijatelje. Bili bolj skrbni in marljivi pri svojem delu, tako v službi, kot doma. Od svojih prihrankov bomo darovali za uboge in ljudi v stiski.

 Tudi letos nam bo pri večerni sv. maši ob torkih spregovoril g. č.kanonik Anton Rojc. Z veseljem se je odzval našemu povabilu. Teme govorov, katerih osnovna misel je ČLOVEK:

7.3.: NAREDIL GA JE LE MALO NIŽJEGA OD ANGELOV (Ps 8)

14.3.: VZPONI IN PADCI ČLOVEKA

21.3.: ČE SI BOŽJI SIN, STOPI S KRIŽA (Mt 28, 40)

28.3.: ODŠLI SO V NEZNANO

4.4.: VAŠE TELO JE TEMPELJ SV. DUHA (Lk 6,19,20)

 KARITAS:  V sredo, 8.3. ob 17. uri se dobimo v prostorih Karitas-a, kjer bomo izdelovali velikonočne čestitke, ter imeli redno mesečno srečanje. Veseli bomo, da se nam pridružite vsi, ki radi ustvarjate unikatne čestitke.

 V nedeljo bodo molitev križevega pota ob 14. uri na Kalvariji pripravili ZAKONSKA SKUPINA IN PEVCI. V primeru slabega vremena bo križev pot ob istem času v cerkvi!

  V petek, 10.3. bodo odšli birmanci in birmanke na duhovni vikend v Stično. Trajal bo do nedeljske sv. maše, ki bo v Stični ob 12.30. uri. Na sestanku smo se s starši domenili, da bodo starši prišli k tej sv. maši in vsak svojega birmanca(ko) odpeljali domov. Odhod avtobusa bo ob 17. uri. S seboj naj vzamejo toaletne potrebščine, copate in pribor za pisanje.

  MOLITVENI NAMEN: »za Evropo, da bi ohranila in spoštovala svoje krščanske korenine »

SOBOTA

4.3.

+Danica in Alojz Mali

1.POST.NED.

5.3.

7: za žive in umrle župljane

9: +Karolina Gašperšič, obletna

14: križev pot na Kalvariji

PONED.

6.3.

18: za zdravje

TOREK

7.3.

17 (Moše): +Mirko Debeljak

18: za zdravje

postni govor

SREDA

8.3.

7: po namenu darovalca

Karitas: ob 17. uri

ČETRTEK

9.3.

18: +Miha Burgar

PETEK

10.3.

18: +Danica in Jože Tršan

birmanci v Stično na duhovni vikend          

križev pot

SOBOTA

11.3.

18: +Štefan Čebašek

2.POST.NED.

12.3.

7: za žive in umrle župljane

9: +Julij in Marija Levpušček

14: križev pot na Kalvariji