21. NAVADNA NEDELJA

 
 

21.8.2011           LETO: XVIII                ŠTEVILKA: 34

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek Devica Marija Kraljica, v torek sv. Roza iz Lime, v sredo sv. Jernej (Natanael) apostol, v četrtek sv. Ludvik, v petek sv. Tarzicij, mučenec, v soboto sv. Monika, mati sv. Avguština, nedelja bo 22. navadna med letom, god sv. Avguština, škofa in cerkvenega učitelja.

 Jutri se v naši župniji začne že 6. oratorij, ki bo potekal vse do nedelje, 29.8.2011. Prvi dan se zberemo ob 17. uri, ostale dni pa bo oratorij potekal od 9. do 16. ure.

  V času oratorija bo na trgu sv. Urha veselo, na oratoriju bo namreč več kot 80 otrok in 30 animatorjev, zato vse župljane naprošamo, da upoštevate prometno signalizacijo in če se le da, svoje jeklene konjičke puščate na parkirišču pri mrliški vežici. 

  Tudi letos se obračamo na vas gospodinje in se priporočamo za pecivo in sadje, ki bo dobrodošlo ves čas oratorija. V petek ob 18. uri, ste v primeru lepega vremena starši skupaj z otroki vabljeni na druženje ob pecivu in dobrotah z žara. Starše naprošamo, da poskrbijo za hrano in nam pomagajo pri pripravi. Oratorij bomo zaključili v nedeljo ob 9. uri, po maši pa ste vsi vabljeni na predstavitev v kulturni dom.

  V sredo bo god sv. Jerneja, ta dan bomo obhajali obletnico posvetitve naše župnijske cerkve sv. Urha. Sveta maša bo ta dan ob običajni uri zjutraj.

Slovesno praznovanje žegnanjskega praznika bo v nedeljo, danes teden. Pri obeh sv. mašah bo OFER za cerkev.

  Naglo se bliža tudi začetek novega šolskega in veroučnega leta. Urnika še nismo objavili, čakamo na objavo šolskega urnika. Vsako leto so bile z urnikom težave, ker veroučnega urnika nismo mogli uskladiti s šolskim. Upamo, da nam ga letos ne bo treba spreminjati.

 Začetek verouka bo v ponedeljek, 5. septembra 2011. Učenci bodo dobili vse potrebne zvezke in knjige pri nas. Cene so:

za 1. razred: zvezek: 6 evrov

za 2. razred: zvezek: 7.50 evrov

za 3. razred: zvezek: 9.50 evrov

za 4. razred: zvezek: 3,50 evrov, knjiga: 7.60 evrov

za 5. razred: zvezek: 3,50 evrov, knjiga: 7.60 evrov

za 6. razred: zvezek: 3.50 evrov, knjiga: 7.60 evrov

za 7. razred: zvezek: 3.50 evrov, knjiga: 8 evrov

za 8. razred: zvezek: 3.50 evrov, knjiga: 8 evrov

za 9. razred: zvezek: 3.50 evrov, knjiga: 8 evrov

BOGOSLUŽNIO ZVEZEK(obvezen za vse razrede): 3 evre

 Opomba: Knjige so lahko stare, lahko jih dobite od otrok, ki so jih uporabljali lani. Za 3. razred bo učbenik nov, zato stara knjiga ne pride v poštev!

 Pri prvi veroučni uri bomo razdelili delovne in liturgične  zvezke, nove knjige pa teden kasneje, ko bomo ugotovili, koliko otrok bo že imelo stare knjige.

 Vsem otrokom, ki boste sodelovali na letošnjem oratoriju želimo, da bi ob resnih temah in ob igri pridobili čim več prijetnega in koristnega. Animatorjem se  zahvaljujemo, da so sprejeli svojo službo in da bodo ostali ves teden z otroki. Brez njih oratorija ne bi mogli izpeljati. Vse župljane pa prosimo, da oratorij podprete z molitvijo v čast Svetemu Duhu in angelom varuhom. Svetemu Duhu, da bi se otroci ob igri in druženju med seboj povezali in povečali svojo ljubezen do Cerkve, angelom varuhom pa, da se v času oratorija ne bi pripetilo ničesar neprijetnega in da bi v nedeljo pri sveti maši vsi otroci in animatorji, zdravi in veseli zaključili čas oratorija.

 Cerkev čistijo: VALBURGA, številke 61 do konca.

 MOLITVENI NAMEN:  V priprošnjo Svetemu Duhu, za varstvo otrok in duhovni uspeh oratorija.

SOBOTA

20.8.

19: Tone Mali

21. N.N.

21.8.

7: za žive in umrle župljane

9: Angela Jeraj

PONED.

22.8.

19: Marjan Vehovec

TOREK

23.8.

19: Vida Martinčevič

SREDA

24.8.

7: Terezija Tršan

ČETRT.

25.8.

18 (Zbilje): Brane Polh

19: Franci Gašperlin

PETEK

26.8.

19: Marijan Vehovec

SOBOTA

27.8.

19: Alojz Mohar

22. N.N.

28.8.

7: za žive in umrle župljane

9: starši Gregorc