Prihajajoči dogodki
Ni dogodkov
Oratorij 2023 v Smledniku
Romanje k sv. Urhu v Ausburg

Od 13. do 15. oktobra 2023 bo župnijsko romanje k sv. Urhu v Ausburg (Nemčija).


Preberite več...

Napoved dogodkov

Napoved dogajanja v župnij v prihodnjih mesecih
Preberite več...

Donacije

Zbiramo donatorje za ozvočenje v cerkvi sv.Urha
Preberite več...

Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Sinoda 2021-2023

Sinoda 2021-2023

Iskalnik
 

17. NAVADNA NEDELJA

 
 

24.7.2022       LETO: XXIX      ŠTEVILKA: 30

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Jakob Starejši, apostol, v torek sv. Joahim in Ana, starši Device Marije, v sredo sv. Gorazd, Kliment in drugi učenci Cirila in Metoda, v četrtek sv. Viktor I., papež, v petek sv. Marta, Marija in Lazar, v soboto sv. Peter Krizolog, nedelja bo 18. navadna med letom.

 Na današnjo nedeljo se, dragi župljani, poslavljam od vas in od smledniške župnije, v kateri sem bil župnik štirinajst let. Ko sem leta 2008 prišel med vas, sem imel kar mešane občutke, saj ste Gorenci precej drugačni od meščanov v Stožicah, kjer sem bil župnik, zaradi gradnje nove cerkve in župnišča, dvaintrideset let. Kmalu pa sem sprevidel, da sem prišel med dobre, pokončne ljudi, ki ste ponosni na pripadnost svojemu kraju in mnogi, hvala Bogu, še vedno svojo vero živite. Danes čutim posebno hvaležnost do vseh, ki ste mi že od začetka pokazali svojo ljubezen in razumevanje, pa seveda do vseh, ki ste mi v vseh teh letih moje službe pri vas, stali ob strani z zavestjo, da župnik ne more sam dobro voditi župnije, »pri tem delu mu moramo biti ob strani tudi farani«, kot ste včasih rekli ali pa tudi ne, saj to ni bilo potrebno. Vaš odnos do mene je povedal, da je bilo temu tako. Hvala vam! Hvala vam vsem, ki ste skupaj z menoj skrbeli, na različnih področjih župnijskega življenja, da je bila naša župnija živa in da je lahko bila »Božje znamenje« v našem kraju.   

 Če bi sedaj začel naštevati vse osebe, ki zaslužite najvišjo obliko pohvale za pomoč, meni in župniji, bi verjetno potreboval mnogo več prostora v Oznanilih in kar bi bilo najbolj nerodno, gotovo bi mnoge, ki zaslužite zahvalo, po nerodnosti pozabil omeniti, zato se ne bom spuščal na to »spolzko« področje, saj vem, da ste zreli kristjani in da niste svojo pomoč dajali zato, da bi vas jaz ali kdorkoli drugi hvalil. Delali ste zase, za  svoje družine, za našo župnijsko družino, skratka, vaše delo je bilo nesebično in kot tako, gotovo kliče Božji blagoslov na vas osebno in na celotno župnijo. Bog  naj vam bo vsem stokratni plačnik, naj vam še naprej pomaga, da boste tudi pod vodstvom novega župnika Davida, z enako, ali pa še večjo mero prizadevnosti in ljubezni, z njim gradili v župniji Božje kraljestvo. Naj svet tudi po vas, dragi farani, spozna, da »Božje kraljestvo ni jed in pijača, marveč pravičnost, mir in veselje v Svetem Duhu« (Rim 14, 17).

 Če sem kdaj slučajno koga užalil s kakšno neprimerno besedo, ali kako drugače,  prosim odpuščanja, kakor tudi jaz odpuščam vsem, ki »niste bili z mano.« Takih, tako sodim,  ni bilo veliko. Noben človek ni popoln!  Hvala vam, hvala vam, dragi župljani za vse! Naj vas Sveti Duh spremlja na vaših osebnih poteh in pri nadaljnem delu v vaši župniji.

 V smledniški župniji bom opravljal svete maše še ves teden do sobote. V nedeljo bo maševal dr. Rudi Koncilija, v ponedeljek pa pride že novi g. župnik David Jenstrle.

 Jutri, na god sv. Jakoba, bo sveta maša ob18.30 uri v Hrašah.

Za MIVO smo pri puščici zbrali 845,00 evrov. Hvala vam!

Jutri, v ponedeljek, bo sveta maša samo v Hrašah , ob 18.30. uri!!!

MOLITVENI NAMEN: »za nove duhovniške in redovniške poklice«.

17. N.N.

24.7.

7: za žive in umrle župljane

9: V ZAHVALO –župnik Tomaž

SLOVO OD ŽUPNIKA TOMAŽA

PONED.

25.7.

18.30 (Hraše): +Francka in Lojze Tršan - obletna

sveta maša samo v Hrašah

TOREK

26.7.

18.30: +Ana, Franc in Alojz Brešan

SREDA

27.7.

7: v zahvalo za rešitev

ČETRTEK

28.7.

18.30: +starši Borišek

PETEK

29.7.

18.30: +Anton Mali

SOBOTA

30.7.

18.30: +Ivanka Goljevšček

18. N.N.

31.7.

7: za žive in umrle župljane

9: v zahvalo za rešitev