Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Ni dogodkov
Iskalnik
 

29. NAVADNA NEDELJA

 
 

17.10.2021   LETO: XXVIII      ŠTEVILKA: 42

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Luka, evangelist, v torek sv. Pavel od Križa, v sredo sv. Irena (Mira), mučenka, v četrtek sv. Uršula, mučenka, v petek sv. Janez Pavel II., papež, v soboto sv. Janez Kapistran, nedelja bo 30. navadna med letom, MISIJONSKA NEDELJA.

 V tednu, v katerega danes vstopamo, se bomo spet bolj poglobljeno pripravljali, z molitvijo, s poslušanjem ali branjem o misijonskih potrebah Cerkve. Od njenega začetka oznanjevanja evangelija  po prvih binkoštih, je ena prvih dolžnosti in pravic Cerkve, da širi Jezusov evangelij med vsemi narodi sveta. Prvi misijonarji so bili apostoli, danes pa zbor škofov s papežem na čelu, duhovniki, redovniki, redovnice in vsak kristjan. To službo smo vsi prejeli pri svetem krstu.

 V petek bo god velikega papeža našega časa, svetega Janeza Pavla II.. V svojem plodovitem obdobju Petrovega naslednika, je opravil 146 pastoralnih obiskov po Italiji in 104 mednarodna apostolska potovanja. Napisal je 14 okrožnic, 15 apostolskih spodbud, 11 apostolskih konstitucij in 44 apostolskih pisem. Na več kot 1160 splošnih avdijencah ob sredah se je srečal s približno 17,6 milijona vernikov, kamor je treba prišteti še posebne avdience in maše, ki se jih je samo v jubilejnem letu 2000 udeležilo več kot 8 milijonov ljudi. Opravil je 38 uradnih obiskov pri političnih oblasteh, ter imel 737 zasebnih avdienc s predsedniki držav ter 245 avdienc s predsedniki vlad.

 Slovenijo je obiskal dvakrat, prvič od 17. do 19. maja 1996, ko je obiskal vse tri (takratne) škofije in se je z verniki srečal v Stožicah v Ljubljani, Postojni in Mariboru: Drugič pa 19. septembra 1999, ko je v Mariboru za blaženega razglasil škofa Antona Martina Slomška. Postopek za njegovo beatifikacijo se je izjemoma začel že pred iztekom predpisanega petletnega roka po njegovi smrti. Za blaženega je bil 1. maja 2011 razglašen na trgu sv. Petra v Vatikanu, papež Frančišek pa ga je skupaj z blaženim papežem Janezom XXIII, 27. aprila 2014 razglasil za svetnika.

V zmedah in zablodah časa, v katerem živimo, naj nam naš veliki sodobnik, papež Janez Pavel II. izprosi, da kristjani ostanemo trdni v veri in upanju, ter dejavni v krščanski ljubezni, ki mora biti prvi znak naše poklicanosti in pripadnosti Jezusu.

 Mašni nameni so zasedeni do konca meseca januarja, zato vas prosim, da poskrbite pravočasno za razne obletnice svojih rajnih. Za sveto mašo se je potrebno pozanimati vsaj dva meseca pred obletnico smrti vaših pokojnih.

 Naslednjo nedeljo (na misijonsko), bo puščica namenjena misijonskim potrebam Cerkve.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE imajo ta teden na skrbi Moše, številke 1 – 20.

MOLITVENI NAMEN: »za vse naše misijonarje in misijonarke, da bi jim Bog dal dovolj moči za njihovo vzvišeno, težko delo«

SOBOTA

16.10

18: +Frančiška in Franc Jenko iz Zbilj

29. N.N.

17.10.

7: za žive in umrle župljane

9: +starši Janhar

PONED.

18.10.

18: +Ivan Podviz, obletna

TOREK

19.10.

18:+France Dolinar

SREDA

20.10.

7: +Marija Podviz

ČETRTEK

21.10.

18: +Rajko Jenko

PETEK

22.10.

18:+Ada Ribič

SOBOTA

23.10.

18: +Terezija Tršan, obletna

MISIJON.N.

24.10.

7: za žive in umrle župljane

9: +Marija Hočevar