18. NAVADNA NEDELJA

 
 

1.8.2021        LETO: XXVII       ŠTEVILKA: 31

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Evzebij, škof, v torek sv. Lidija, svetopisemska žena, v sredo sv. Janez Vianej, duhovnik, v četrtek Marija Snežna, v petek praznik Jezusovega spremenjenja na gori, v soboto sv. Dominik, ustanovitelj dominikancev, nedelja bo 19. navadna v cerkvenem letu.

  Poletje se že nagiba krepko v svojo drugo polovico, ob velikem šmarnu pravi pregovor, da »vel’ka maša za čevlje vpraša, mala maša pa za suknjo vpraša«. Tudi letos je zaradi nevarnosti širjenja virusa Covid-19 vse v drugačnem razpoloženju kot sicer. Enkrat se stanje okuženosti izboljša, potem pa spet pademo nazaj in slišimo, da smo zaradi nedoslednosti spet povzročili širjenje virusa. Tudi jaz vas lepo prosim, dragi župljani, vse, od otrok do starejših, pojdite se cepit. Epidemiološki strokovnjaki pravijo, da je cepljenje edina možnost, da se širjenje virusa upočasni in da bomo jeseni lahko bolj normalno živeli. Jaz sam sem se že dvakrat cepil in nisem imel prav nobenih težav. Da se gremo cepit je tudi moralna zahteva, saj nihče ne sme biti tisti, ki virus prenaša na druge. Tu je torej tudi moralna odgovornost. – Pri svetih mašah za enkrat ni sprememb. Še vedno so obvezne maske, razkuževanje rok in razdalja med posamezniki v cerkvi (to ne velja za člane iste družine).
Danes obhajamo v Hrašah podružnično žegnanje. Vsem Hrašankam in Hrašanom želim lepo praznovanje. Tam bo sveta maša ob 10. uri.
Prejšnjo soboto se je zgodil neljub dogodek, ostali ste brez sobotne nedeljske sv. maše. V petek, dan prej, sem še enkrat poklical po telefonu duhovnika, ki mi je obljubil, da bo prišel in rekel mi je, »ne skrbi, vse je O.K.«. Kako je mogel pozabiti kljub mojemu klicu dan prej, ne vem. Sam se mi je opravičil, da mu je zelo hudo zaradi tega. Tudi jaz se vam iskreno opravičujem, sveta maša, ki bi morala biti opravljena prejšnjo soboto, bo danes ob 9. uri (domači za to vedo).
V sredo zvečer se je v nenadnem močnem sunku vetra podrl topol pred župnijski cerkvijo. Hvala Bogu, da ni bilo takrat nobenega človeka blizu in tudi kapela sv. Urha ni utrpela nobene škode. Je pa topol oklestil lepo lipo, na trgu sv. Urha, ob kapeli. Vsem, ki ste ali boste poskrbeli, da se ostanki topola odstranijo, se že vnaprej lepo zahvaljujem. - Čas je tudi že, da se mlaji pred cerkvijo odstranijo. Prosim, poskrbite tudi za to. Hvala.
Ta teden bo prvi četrtek, petek in sobota, ko bomo molili za duhovniške in redovniške poklice in se posvetili Jezusovemu in Marijinemu Srcu. V petek bom spet obiskal ostarele po domovih.

 MOLITVENI NAMEN: »Za vse naše družine, ki so na počitnicah, naj jih Gospodov angel varuje, da se bodo brez nezgod srečno vrnile domov.«

SOBOTA

31.7.

18.30: +Pavla Rozman

18. N:N:

1.8.

7: za žive in umrle župljane

9: +Lojze Vengust

10 (Hraše): po namenu

žegnanje v Hrašah

PONED

2.8.

18.30: +Milan in Roman Kosec

TOREK

3.8.

18.30: +Mari Hočevar

SREDA

4.8.

7:  +Anton Koren

ČETRTEK

5.8.

18.30: +starši in brat Janez

                          Debeljak

PETEK

6.8.

18.30: +Marija, Ana in stari starši

                          Skodlar

SOBOTA

7.8.

18.30: +Štefka Sešek

19. N.N.

8.8.

7: za žive in umrle župljane

9: +Jože in Ivana Kumer