Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Ned, 09 Maj 2021 ob 18:30

Šmarnice 2021

Iskalnik
 

VELIKA NOČ

 
 

4.4.2021         LETO: XXVIII     ŠTEVILKA: 14

»Zapoj veselo, o kristjan, veselja tvojega je dan. Zveličar naš je vstal od smrti in raj odprl nam je zaprti. Premagana je smrt nemila, oblast peklenska izgubila, odrešeni smo vsi pogube, otroci večne smo obljube« (slovenska ljudska velikonočna pesem).

 Zares, velika noč je res VELIKA. Ne glede na okoliščine, v katerih se nahaja trenutno vse človeštvo, veselo oznanilo velike noči je nad vsemi človeškimi preizkušnjami, saj veselje velikonočnega oznanila ni nekaj zunanjega, kar se lahko v hipu spremeni v žalost, ampak izhaja iz dejstva, da je »Bog svet tako ljubil, da bi se nihče ne pogubil, ampak imel večno življenje.« (apostol Janez) V Jezusovi velikonočni zmagi nad smrtjo je za vse nas, ki Vanj verujemo, pripravljeno prelepo plačilo, ki bo svoj vrhunec doseglo v poveličanju z Vstalim Jezusom v njegovem nebeškem kraljestvu. Tam ne bo več ne joka, ne solza, ampak večno veselje in radost poveličanih. ALELUJA, zato vsem vernim želim v teh dneh predokus tega duhovnega veselja, vsem nevernim pa, da bi jim vstali Jezus podelil milost vere, ki edina lahko daje odgovore na vprašanja, ki jih naš razum ne more dati. VESELA ALELUJA!

 » V prečudoviti moči velike noči hodimo tudi Slovenci od postaje do postaje mejnikov – enkrat v blagodejnosti, drugič v preizkušnjah-, da bi ohranili življenje in mladim omogočili dostojno prihodnost. Zaradi neuničljivega upanja smo se pred tridesetimi leti odločili za samostojno Slovenijo. To smo hoteli, ker smo tega vredni. Že dobro leto pa premagujemo velike težave zaradi epidemije virusa. Kaj nas še čaka, ne moremo vedeti. Eno je gotovo: dobrotnost, solidarnost in služenje, ki jih hvaležno občudujemo pri varuhih zdravja in blagostanja, molitve in bogoslužja, še zmeraj hodijo med nami kot angelski znanilci vstajenja. Ti dobrotniki nam ohranjajo upanje. Mnogi naši bližnji so že morali napraviti zadnjo stopinjo – do groba. Čeprav smo žalostni, svoja hrepenenja po nesmrtnosti utemeljujemo na veliki noči, ker verujemo, da se vse preizkušnje stekajo v Kristusovo zmago nad smrtjo. Škof dr. Jožef Smej je zmeraj opogumljal: »Skrivnosti trpečih src ne poznajo zatona. Odrešilne so in zato tudi večne.« V tej zaupljivi veri škofje voščimo blagoslovljeno veliko noč vsem prebivalcem Slovenije, zamejcem in tistim, ki živite v tujini; posebej pa bolnim in trpečim.  Vaši škofje!

 Tudi mi, ki imamo na skrbi življenje naše župnije, vaš župnik Tomaž s svojimi sodelavci v ŽPS, Karitas-u,  in vsi drugi, ki ste z občudovanja vredno dejavnostjo vedno pripravljeni delati za svojo duhovno družino- župnijo, se pridružujemo voščilu škofov in vam kličemo VESELA ALELUJA«.

 Do nadaljnega bodo še naprej svete maše darovane zasebno, brez udeležbe vernikov.

MOLITVENI NAMEN: »Za vse bolne in drugače trpeče ljudi, naj jim velikonočni prazniki prinesejo notranji mir in živo vero v moč Vstalega Kristusa.«

VELIKA NOČ

4.4.

za žive in umrle župljane

VEL.PONED.

5.4.

+Danica in Alojz Mali

TOREK

6.4.

za zdravje

SREDA

7.4.

+starši Jerala

ČETRTEK

8.4.

+Lovro Bogataj

PETEK

9.4.

+druž. Rejc in Zupančič

SOBOTA

10.4.

v zahvalo (Barbara in Janka)

BELA NED.

11.4.

za žive in umrle župljane