Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Ned, 09 Maj 2021 ob 18:30

Šmarnice 2021

Iskalnik
 

KRISTUS KRALJ

 
 

22.22.2020  LETO: XVII     ŠTEVILKA: 47

GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Klemen I., papež, v torek sv. Andrej Dung in vietnamski mučenci, v sredo sv. Katarina Sinajska, mučenka, v četrtek sv. Valerijan Oglejski, v petek sv. Virgil in Modest, misijonarja, v soboto sv. Katarina Laboure, nedelja bo 1. adventna.

 Danes, na slovesni praznik Kristusa kralja vesoljstva, v Cerkvi začenjamo »TEDEN KARITAS«. Naša župnijska Karitas ob tednu K. objavlja: »Teden Karitas obeležuje 30 letnico organizirane Karitas v Sloveniji, nagovarjalo pa nas bo geslo »Slišim te«, ki je še posebej primerno v teh težkih časih. Slovenska Karitas v sredo, 25. novembra 2020 ob 20. uri, skupaj z Radijem Ognjišče in RTV Slovenija, pripravlja jubilejni, 30. dobrodelni koncert »Klic dobrote«, prenos bo mogoče spremljati le preko radijskih valov. Na občinski ravni bo na prvo adventno nedeljo, 29. novembra, na lokalni televiziji Medvode oddaja »Klic dobrote«, od 17. ure dalje.

 »Slišim te« je letošnje vodilo tedna Karitas in Klica dobrote, ki odgovarja na dve potrebi: na potrebo po bližini, ko si vzamemo čas za sočloveka in na potrebo, da prisluhnemo stiski bližnjega. Še posebej v času epidemije v teh mesecih vsak človek potrebuje dom, kjer mu je toplo, kjer je na varnem, in kjer so mu dani osnovni pogoji za življenje: hrana in vse najnujnejše za življenje.  Najbolj pa potrebuje človeško in duhovno bližino     V teh časih nihče ne bi smel biti sam. Kljub omejitvam je veliko priložnosti, da se odzovemo na stiske ljudi. Da se pri komu ustavimo in spregovorimo čez balkon, da redno pokličemo osamljene in jih vprašamo, če kaj potrebujejo, da umirjamo ljudi, ki imajo težave z duševnim zdravjem in se ne znajdejo v različnih omejitvah, ki jih narekujejo zdravstveni in vladni odloki. In ne nazadnje, da organiziramo pomoč Karitas, tako da bo vsak lahko prišel do najnujnejšega za življenje.

 Vaš dar za pomoč potrebnim lahko nakažete na TRR Župnijske Karitas Smlednik: SI56 0202 1025 7922 233. Hvala za vaš dar in podporo.

 Ob tednu Karitas se tudi mi, pastir in verniki naše župnije, prisrčno zahvaljujemo vsem dobrim in delavnim ženam, ki pod vodstvom tajnice Župnijske Karitas, gospe Marije, že kar dolga leta uresničujejo naloge, ki jim jih zastavljajo potrebe naših ljudi v stiskah in preizkušnjah življenja. Hvala vam in naj vas pri tem plemenitem delu spremlja Božji blagoslov!

 Ponovno vas obveščam, da tudi v tem času lahko prejmete sveto obhajilo. Najbolj priporočljivo je, da sveto obhajilo prejmete ob nedeljah, vendar vas prosim, da se vsaj dan prej po telefonu najavite. Po odloku vlade lahko pridete le kot posamezniki in ne v skupini .

 Svete maše po vaših mašnih namenih opravljam vsak dan po razporedu, ki je v vsakokratnih Oznanilih. Priporočam vam, da na dan, ko se opravlja sveta maša po vašem namenu, doma duhovno sodelujete z molitvijo za svoje rajne in za vse pozabljene duše v vicah.

 Družino in Ognjišče najdete pred vrati župnišča. Poverjenike prosim, da jih vsakič še pred nedeljo vzamete in raznesete naročnikom. Ker imamo naročenih več izvodov (tako Družine kot Ognjišča), ob nedeljah lahko vsakdo vzame preostale izvode, denar pa vrže kar skozi špranjo v vežo župnišča.

 V nedeljo so bo začel sveti adventni čas, ki bo letos drugačen kot druga leta. Pa vendar, morda bo to prilika, da se, zlasti v družinah, bolj poglobljeno pogovorite o adventu in božiču in da zlasti otrokom pripravite lepo doživetje ob pripravi na božič, ob nabiranju mahu, ob darovanju sv. Miklavža, ob postavljanju jaslic in zlasti ob res vestni, vsakdanji skupni večerni molitvi, ki jo opravite ob podobi Matere Božje in ob prižgani lučki. »Luč sveti v temi«, tako naj naša priprava na božič prenovi naša srca, da bodo tudi naša dobra dela vidna vsem ljudem (po apostolu Pavlu).

 MOLITVENI NAMEN: » za vse ljudi, ki jih tarejo življenjske preizkušnje«

SOBOTA

21.11.

+Ferbarjevi

KRISTUS KRALJ

22.11.

za žive in umrle župljane

slovesni praznik Kristusa Kralja

začetek tedna Karitas

PONEDELJEK

23.11.

+druži. Mohar in Debeljak

molitev: pokojni starši in pozabljene duše v vicah

TOREK

24.11.

+starši Božjak in Udovč

SREDA

25.11.

+Janko Žerovnik

20: dobrodelni koncert

na Radiu Ognjišče in TV

ČETRTEK

26.11.

+Frančiška  in Stane Jenkole

PETEK

27.11.

+Tine Hafner

SOBOTA

28.11.

+starši Jože in Valentin

                    Gregorc

1.ADVENT.N.

29.11.

za žive in umrle župljane

»Klic dobrote« od 17. ure dalje na lokalni TV Medvode