Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Ned, 09 Maj 2021 ob 18:30

Šmarnice 2021

Iskalnik
 

29. NAVADNA NEDELJA

 
 

18.10.2020             LETO: XVII             ŠTEVILKA:  42

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Pavel od Križa, v torek sv. Irena, v sredo sv. Uršula, v četrtek sv. Janez Pavel II., v petek sv. Janez Kapistran, v soboto sv. Anton M. Claret, nedelja bo 30. navadna v cerkvenem letu- žegnanjska.

 Zaradi nastalih razmer, ki jih je povzročil nevarni virus COVID 19, se je javno življenje, na vseh področjih, spremenilo, v marsičem  celo ustavilo. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in vlada sta z odlokom razdelila celo Slovenijo, glede na stopnjo ogroženosti na oranžni in rdeči predel. Mi v Smledniku spadamo v t.i. Osrednjo slovensko regijo, ki je v rdečem območju. Za to območje veljajo stroga pravila, ki se jih bomo držali, ne zaradi pravil samih, ampak zaradi sebe in bližnjega, da ne bomo raznašali virusa na druge ljudi. Slovenska škofovska konferenca je podala pravila, nekatera- bistvena, v nadaljevanju navajamo:

*svete maše z udeležbo vernikov niso dovoljene, Duhovniki mašujejo vsak sam, brez vernikov.

*krsti, poroke se preložijo za nedoločen čas,

*verouk se v vseh razredih devetletke izvaja »na daljavo«

*pogrebi so lahko samo ob udeležbi najožjih svojcev, do 10 oseb. Pogrebne sv. maše se preložijo za nedoločen čas. Vsak udeleženec pogreba je odgovoren  glede okužbe sam osebno.

*če kdo želi  v tem času opraviti sveto spoved ali prejeti sveto obhajilo (se slabo počuti, se pripravlja na operacijo …), naj pokliče po telefonu župnika.

*priporoča se, naj imajo vsi verniki in duhovniki na pametnem telefonu naloženo aplikacijo »Ostanizdrav«.

*do nadaljnega se odpovejo vse aktivnosti v župniji. Pastoralni sveti so dovoljeni do deset oseb, udeleženci morajo imeti obvezno na sebi zaščitno masko in pred in po srečanju si morajo razkužiti roke z razkužilom.

*Karitativne ustanove delujejo v skladu z navodili, ki jih izdajo njihova vodstva, ob upoštevanju državnih predpisov.

*škofje vernikom podeljujejo odvezo od nedeljske dolžnosti. Verniki naj, če je le mogoče, spremljajo nedeljsko bogoslužje po TV (TV Eksodus, TV Slovenija, itd. in po radiu Ognjišče

*na praznik vseh svetih, 1. novembra, in na dan vernih duš (2.novembra), letos niso dovoljena bogoslužja ali organizirana molitev vernikov. Duhovnik naj sam opravi blagoslov grobov. Verniki naj molitev rožnih vencev za rajne opravijo doma v krogu svojih domačih.

*v primeru življenjske nevarnosti pokličite duhovnika na dom, morajo pa imeti ob tem duhovnik in vsi navzoči nadete obrazne maske in naj si z razkužilom razkužijo (pred in po obredu maziljenja) svoje roke.

*obiski bolnikov  na prve petke so dovoljenji  (po predhodnem  naročilu in s soglasjem domačih) in ob upoštevanju vseh sanitarnih predpisov (maske, razkužilo).

*naročanje mašnih namenov je v tem času mogoče preko telefona. Denar bodo naročniki sv. maš oddali kasneje ali ga vrgli v kuverti skozi špranjo na vratih župnišča.

 Čiščenje cerkve se za enkrat v tem času ne bo izvajalo!

MOLITVENI NAMEN: » Za Božje varstvo pred okužbo«

SOBOTA

17.10.

+Stanislava Gomboša

29. N.N.

18.10.

za žive in umrle župljane

PONED.

19.10

+Kumerjevi in Bobnarjevi

TOREK

20.10.

+Ivan Podviz – kot pogrebna

SREDA

21.10.

+Marjan Podviz

ČETRTEK

22.10.

+Franc in Justina Rozman

PETEK

23.10.

+Franc Janhar

SOBOTA

24.10.

+Franc Kne

30. N.N.

25.10

za žive in umrle župljane