Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Čet, 29 Okt 2020 ob 00:00

Rožnovenska pobožnost

Iskalnik
 

3. VELIKONOČNA NEDELJA

 
 

26.4.2020     LETO: XXVII       ŠTEVILKA: 17

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Hozana Kotorska, v torek sv. Peter Chanel, v sredo sv. Katarina Sienska, v četrtek sv. Jožef Cottolengo, v petek sv. Jožef Delavec, mednarodni praznik dela, v soboto sv. Atanazija Veliki, nedelja bo 4. velikonočna, nedelja duhovnih poklicev.

 Z današnjo nedeljo vstopamo v TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE, zaključili ga bomo v nedeljo, 3. maja. V katoliški Cerkvi je 4. velikonočna nedelja imenovana tudi nedelja Dobrega Pastirja.

 Zaradi nastalih razmer, ko ne moremo skupaj obhajati svete maše in skupaj moliti, bo praznovanje molitvenega tedna za duhovne poklice prestavljen na tisti čas, ko bo to mogoče. Molitev za duhovne poklice ni omejena le na teden molitve ali na dan molitve za duhovne poklice. Vedno smo k temu povabljeni in zato je prav, da s to prošnjo in zavzeto molitvijo pridemo pred Gospoda tudi na nedeljo Dobrega Pastirja. Sedanje razmere zaradi epidemije nas spodbujajo, da molimo za nove duhovne poklice doma. Letošnje geslo je »Duhovni poklic – zaklad v glinasti posodi« (prim. 2 Kor 4,7,). Apostol Pavel govori o Kristusovi skrivnosti in pravi: »ta zaklad pa imamo v glinastih posodah«. Vse poziva, naj se zavedamo, da smo glina, torej slabotni, grešniki. Brez Božje moči ne moremo iti naprej. Ta Kristusov zaklad nosimo v svoji slabotnosti, mi smo namreč iz gline. Kajti moč Boga, sila Boga je tista, ki rešuje, ki zdravi, ki postavlja na noge. To je stvarnost naše ranljivosti.

 Priznanje, da smo ranljivi, krhki, grešni, je stvar velikodušnosti. Samo če sprejmemo, da smo glina, bo k nam prišla izredna moč Boga in nam dala polnost, rešitev, srečo, veselje, da smo rešeni. In tako bomo sprejeli Gospodov zaklad. Na tak način bomo  pripravljeni sprejeti Gospodov klic in bomo v njem srečni. Prosimo Gospoda, naj poklicanim pa tudi nam, pomaga odkrivati zaklad poklicanosti v ponižnosti.

 Nekaj predlogov za ta teden :

1.V tem tednu posvetite več časa v molitvi za nove duhovne poklice.

2.Darujte eno sveto mašo za nove duhovne poklice

3.Družine naj skupaj molijo za duhovne poklice

 V petek bomo praznovali god sv. Jožefa Delavca, ki je obenem tudi državni praznik in svetovni praznik dela. Prvega maja se spominjamo protestnikov, umrlih v spopadu s policijo, med protesti v Chicagu. Prve dni maja leta 1886 so delavci zahtevali osemurni delavnik, šest izmed pa je bilo brutalno ubitih. Protesti so znani kot Haymarketski izgred. Praznik dela so prvič zaznamovali leta 1890, v spomin na težko izborjene pravice in kot poziv k medsebojni solidarnosti. Praznik dela pa je tudi priložnost, da se spomnimo vseh tistih delavcev, ki nimajo pravičnega plačila za svoje delo in obenem klic k pravičnosti vsem tistim delodajalcem in vladam, ki ne skrbijo za odpravo krivic na tem področju dela.

  Svete maše do nadaljnjega še vedno opravljam zasebno, po vaših namenih. Kdor želi darovati za svete maše, naj napiše na kuverto, za koga naj se opravi in vrzite kuverto skozi režo na vhodnih vratih v župnišče.

MOLITVENI NAMEN: »za vse zapostavljene in oškodovane delavce, ki jim delodajalci ne dajejo zasluženega plačila«

SOBOTA

25.4.

+Marko Škorič, obletna

3. VEL.NED.

26.4.

+Marija Čad

PONED.

27.4.

+Julka in Franc Konjar

TOREK

28.4.

+Franc Janhar

SREDA

29.4.

+starši Košir in Anton Pavlič

ČETRTEK

30.4.

+Jurij Rozman

PETEK

1.5.

+Zora Starič

SOBOTA

2.5.

+Alojz Starc

4. VEL.NED.

3.5.

+Ivanka Gregorc