BELA NEDELJA

 
 

19.4.2020      LETO: XXVII     ŠTEVILKA: 16

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Teotim škof, v torek sv. Anzelm, škof, cerkveni učitelj, v sredo sv. Aleksander, mučenec, v četrtek sv. Jurij, mučenec, v petek sv. Honorij, škof, v soboto sv. Marko, evangelist, nedelja bo 3. velikonočna.

 Letošnje velikonočno praznovanje je bilo res nekaj »posebnega«. Upamo, da je bilo tako prvič in zadnjič, vsaj v našem življenju. Kdaj se bo krivulja odnehanja virusa obrnila navzdol, ne vemo. Nekatere države že polagoma sproščajo zaščitne ukrepe, pri nas gre v to smer bolj počasi, kar je gotovo prav. Bolje je, da so ukrepi nekoliko »pretirani«, kot pa, da bi epidemija ponovno izbruhnila in bi s tem bilo še veliko več žrtev. Vsekakor pa moramo biti zelo hvaležni vsem, ki nam s svojim delom in požrtvovalnostjo na tem področju, pomagajo, da so rezultati v naši državi tako vzpodbudni, kot to priznavajo tudi v Evropski uniji. Hvala predvsem modri vladi Republike Slovenije, ki kljub mnogim neutemeljenim nasprotovanjem, neutrudno in mirno dela naprej. Ne smemo spregledati množice zdravniškega osebja, množice pripadnikov civilne zaščite in vseh drugih, sedaj tako izpostavljenih ljudi, tudi naših županov. Bodimo jim hvaležni, da se dan za dnem kljub nevarnosti, da bodo sami zboleli, žrtvujejo za bolne in okužene, in jim velikodušno pomagajo v njihovem trpljenju. Hvala vsem in naj jim dobri Bog stotero povrne!

 Čeprav se fizično ne morete udeležiti bogoslužja, je danes vendarle na voljo veliko možnosti, da vsaj na daljavo spremljate svete maše. Gotovo ste si že sami izbrali medij, po katerem ste povezani z dogajanjem v Cerkvi. Sam sem imel prenos svete maše iz Smlednika dvakrat: na cvetno nedeljo in na veliki četrtek. Zahvaljujem se direktorju medvoške televizije, da nam je to z veseljem omogočil. Tudi druge župnije, ki delujejo na teritoriju naše občine, so bile vključene pri prenosu svetih maš. Upam, da bo, če bodo ukrepi še dolgo trajali, za to še prilika. Sicer pa vam svetujem, da sodelujete pri svetih mašah svetega očeta Frančiška. Prenos je vsak dan na Nova 24 TV, ob 7. uri in ponovitev ob 10.10. uri.

 Ta teden bosta  dva pomembnejša godova: v četrtek god sv. Jurija, zavetnika mesta Ljubljane in v soboto god sv. Marka, evangelista.

Na dan sv. Marka je po naših župnijah navada, da opravimo litanije vseh svetnikov s pripadajočimi prošnjami za zdravo vreme, za zdravje in še za druge potrebe Cerkve in nas ljudi. Ker za to ne bo priložnosti v cerkvi, vas vabim, da v te namene molite doma.

 Vsem, ki se me v teh dneh »osame« spominjate, mi telefonirate in kdaj  prinesete kosilo, se res prisrčno zahvaljujem. Kljub fizični »distanci« ostanimo povezani v molitvi, kot tudi po telefonu. Hvala Vam!

 MOLITVENI NAMEN: Za vse žrtve virusa COVID 19«

SOBOTA

18.4.

+Vinko Kristan

BELA NED.

19.4.

+Franc in Frančiška Jenko iz Žej

PONED.

20.4.

+Frančiška Jenkole

TOREK

21.4.

+Ivanka Gregorc

SREDA

22.4.

+Manca Grajzar

ČETRTEK

23.4.

+Jurij Šmelcer

PETEK

24.4.

+Beti Burgar, obletna

SOBOTA

25.4.

+Marko Škorič, obletna

3. VEL.NED.

26.4.

+Marija Čad