Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Prihajajoči dogodki
Čet, 27 Feb 2020 ob 19:30

Molitvena skupina

Iskalnik
 

SVETA DRUŽINA

 
 

29.12.2019           LETO: XXII         ŠTEVILKA: 52

 GODOVI TEDNA: V ponedeljek sv. Vincencija, redovnica, v torek sv. Silvester, papež, v sredo Novo leto, slovesni praznik Marije, Božje Matere, v četrtek sv. Bazilij in Gregor Nacianški, škofa, v petek Ime Jezusovo, v soboto sv. Angela, redovnica, nedelja bo 2. božična.

 Današnji praznik postavlja v našo zavest Božji načrt, da se je Jezus rodil kot vsak drug otrok, v naravni človeški družini. Jezus je bil spočet po Svetem Duhu, vendar je Jožef bil pravi Marijin mož, pred judovsko družbo je Sveta Družina veljala kot polnopravna skupnost, po vseh judovskih predpisih. Sveta Družina nas opozarja, da je družina najbolj pomembna naravna skupnost, v kateri otrok ob materi in očetu najde prvo zavetje in ljubeče okolje, kar je nujno potrebno za otrokovo nadaljno rast. Družina pa je potrebna tudi za rast otrokovega svetovnega nazora. Kristjani se zavedamo, da lahko otroku Jezusov nauk lahko utrdita samo starša, ki sta sama prepričana kristjana. V družini, kjer ni enotnosti glede osnovnih človeških vrednot, se bo otrok zelo težko odločil za življenje po veri. Zato danes vsi prosimo Jezusa, da bi se za vrednote, ki so krasile življenje Svete Družine, odločili tudi naši starši.

 V torek bomo doživljali zadnji dan civilnega leta. Zvečer ob 18. uri vas vabimo k zahvalni sveti maši, pri kateri se bomo Bogu zahvalili za vse njegove brezštevilne darove, ki nam jih je podaril v preteklem letu. Večer naj bo spet posvečen z molitvijo in blagoslovom domov s kajenjem in blagoslovljeno vodo. Ta večer bo drugi božični sveti večer.

 V sredo, na dan Novega leta, bosta dve sveti maši: ob 9. in 10.30. uri. Ta dan bo »dan miru«. Pobudnik katoliškega dneva miru je bil papež Pavel VI.. Dan miru ima 50 letno tradicijo. Pavel VI. je v svoji poslanici svaril pred nevarnim prepričevanjem, da se medsebojnih sporov ne da reševati po mirni in pametni poti, ampak le z zastraševanjem in smrtonosno silo. Od takrat dalje aktualni papež nagovori na prvi dan novega leta ljudi vseh starosti, barv kože, spola, ver in prepričanj, s skrbno izbrano temo. Papež Frančišek je letos svojo poslanico namenil opozorilu pred sebičnostjo in duhovno osiromašenostjo, zaradi katere so ljudje osredotočeni le nase in na svoje interese. Prav tako je opozoril na pomen mater, ki naj ne bi nikoli obupale, ampak kazale svojo brezpogojno moč, naklonjenost in upanje. Po njegovem mnenju živimo v družbi, ki vse bolj razpada in je razcepljena.

 K molitveni uri za mir, ki bo v naši župniji naslednji dan novega leta, v četrtek po večerni sv. maši, vas vse lepo in roteče vabimo. Vsi kristjani moramo moliti v ta namen, da bi bili vsi prebivalci sveta, deležni te velike dobrine.

 Petek bo prvi v mesecu, zato bom v dopoldanskem času obiskoval ostarele in bolne po domovih.

 MOLITVENI NAMEN: »Da bi se vsi ljudje dobre volje prizadevali za svetovni mir«

SOBOTA

28.12.

18: +Andrej Medved, obletna

SV. DRUŽ.

29.12.

7: za žive in umrle župljane

9: +Vehovčevi in Oblakovi

blagoslov otrok

PONED.

30.12.

18: +Franc Zor

TOREK

31.12.

18: V ZAHVALO

sv. maša v zahvalo

NOVO LETO

1.1.

9: +Frančiška Bonča

10.30: +Ivana Kumer

ČETRTEK

2.1.

18: +Štefka Tršan

molitvena ura za mir

PETEK

3.1.

18: +Franc Janhar

SOBOTA

4.1.

18: +Marija Burgar

2. BOŽ.N.

5.1.

7: za žive in umrle župljane

9: +Alojzij Kosec