Prihajajoči dogodki
Čet, 14 Dec 2017 ob 19:30

Molitvena skupina

Ned, 17 Dec 2017 ob 17:00

Spovedovanje

Iskalnik
 
 
2.ADVENTNA NEDELJA  
 
 

10.12.2017       LETO: XXIII        ŠTEVILKA: 50

 GODOVI TEDNA: v ponedeljek sv. Damaz I., papež, v torek Devica Marija iz Guadalupe, v sredo sv. Lucija, devica, mučenka, v četrtek sv. Janez od Križa, duhovnik , cerkveni učitelj, v petek sv. Antonija, Krizina in druge drinske mučenke, v soboto sv. Adela, nedelja bo 3. adventna.

 »O naglo, naglo čas beži«, poje lepa starodavna slovenska zborovska pesem, za konec leta. In res je! Z današnjo nedeljo vstopamo že v drugi adventni teden. Saj smo advent komaj začeli, marsikdo od nas na to pomisli. Res pa je tudi, da morda še nismo ničesar storili, da bi bil advent za nas to, kar bi moral biti: duhovna priprava na božič. Nekih zunanjih priprav na božično praznovanje je vse polno. Skoraj vse ulice, mesta, vasi so že okrašene z lučkami, smrečicami, izložbe kar ponujajo mimoidočim svoja »prelepa« božična in novoletna darila, v Ljubljani cel december »obvladujejo« trije »dobri možje« in še bi se marsikaj našlo, kar polni našo »božično in novoletno fantazijo«. –Vendar to ni »tisto«. Vse to nima nobenega smisla, če smo adventu in božiču odvzeli pravi pomen, ta pa je, da se pripravljamo na milostno rojstvo Božjega Sina, ki ga bodo doživeli samo tisti, ki advent jemljejo kot duhovni remont svojega srca in svojega delovanja. Še je čas. Še vedno sta pred nami dva cela adventna tedna in še marsikaj lahko postorimo na tem področju duhovne priprave: uvedemo vsakdanjo skupno družinsko večerno molitev, »popravimo« svoj odnos do nedeljske svete maše, izboljšamo svoje odnose do bližnjih .. Morda bo kdo dejal, ko bo bral mojo današnjo duhovno misel: »spet eno in isto …«.Neki duhovnik je med pridigo govoril vedno o istih stvareh, pa so ga farani kritizirali: »gospod župnik, vedno poslušamo eno in isto!« Duhovnik pa jim je odgovoril: »Ko bom zaznal med vami samo en premik na bolje v smeri mojih vedno istih pridig, bom začel pridigati drugače.« -  Marija, katere brezmadežno spočetje smo v petek praznovali, bo zagotovo stala ob strani vsakemu, ki se bo resno prizadeval v tej smeri. Naj nam advent v naši župniji pomaga, da bomo vsi njeni člani postali bolj »kažipot« k Bogu, kot smo to bili doslej.

  Jutri, v ponedeljek, bo po večerni sv. maši decembrska seja Župnijskega pastoralnega sveta.

  V torek, 12.12. bo po večerni sv. maši mesečno srečanje s skupino, kjer se pogovarjate, si prisluhnete in se sprostite ob toplem čaju. Vse za dobro počutje naših duš. Povabljeni prav vsi, ki želite prijetnega vzdušja.

  V soboto se bo začela božična devetdnevnica. Pri svetih mašah bomo prepevali pesmi in himno, ki so sestavni del devetdnevnice. Lepo vabimo tudi naše veroukarje, da vsak dan prihajate k tej lepi pripravi na božič. Otroci bodo dobili za priznanje pridnosti vsak dan ovčko.

  V nedeljo bo ob 17. uri v naši cerkvi spovedovanje. Na voljo bo več spovednikov!

  Fantje in dekleta iz višjih razredov ste vabljeni, da pomagate pri postavljanju jaslic v cerkvi. Za to se je potrebno obrniti na Tilna.

  Mladinska gledališka skupina »Teater na devet«, ki deluje pod okriljem KUD-a Smlednik vas vabi na celovečerno predstavo z naslovom »Afera Julija in Romeo«, ki bo ob 19. uri v KD Smlednik, prva ponovitev pa bo že v soboto, 16.12., prav tako ob 19. uri Brezplačne vstopnice; Katja, tel.: 031 226 1311, ali pri Urbanu: tel.: 040 220 640.

  V soboto,  16.t.m. bo imel naš župnik Tomaž ob 18.30. uri v Šenčurju Orgelski koncert na novih šenčurskih orglah.

  MOLITVENI NAMEN: »Da bi advent v nas odpravil ali vsaj znatno omejil zagledanost vase«.

SOBOTA

9.12.

18: +Alojz Žavbi

2.ADV.NED.

10.12.

7: za žive in umrle župljane

9: +Frančiška Bonča, obletna

PONED.

11.12.

18: +Marija Janhar

seja ŽPS

TOREK

12.12.

18: +Ivana in Lojze Vengust

srečanje skupine »za dušo«

SREDA

13.12.

7: za zdravje

ČETRTEK

14.12.

18: +Drago Logar

PETEK

15.12.

18: +Jože Oblak

SOBOTA

16.12.

18: +stari starši Pregelj

predstava v KD-Smlednik

3.ADV.NED.

17.12.

7: za žive in umrle župljane

9: +Franc Rozman

spovedovanje

 
 
Stran 1 od 331