Prihajajoči dogodki
Pon, 25 Sep 2023 ob 00:00

Dogodki tega tedna

Romanje k sv. Urhu v Ausburg

Od 13. do 15. oktobra 2023 bo župnijsko romanje k sv. Urhu v Ausburg (Nemčija).


Preberite več...

Donacije

Zbiramo donatorje za ozvočenje v cerkvi sv.Urha
Preberite več...

Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Sinoda 2021-2023

Sinoda 2021-2023

Iskalnik
 

Naš organist

 
 

Andrej Žagar, organist in zborovodja

andrej-zagarse je rodil leta 1977 in prihaja v Smlednik iz Stare Loke pri Škofji Loki. Poleg rednega izobraževanja in službe mu je bila glasba v njegovem življenju vedno v največje veselje.

Vodenje Mešanega pevskega zbora Sv. Urh Smlednik je prevzel v letu 1996. Po poklicu je univ. dipl. ing. agronomije in v tem poklicu tudi službuje, hkrati pa se z glasbo ukvarja že od zgodnje mladosti. Začel je s harmoniko na glasbeni šoli v Škofji Loki, nadaljeval s klavirjem prav tam, nato pa zaključil z orglami na orglarski šoli v Ljubljani. Znanje je izpopolnjeval tudi naprej na pevsko-zborovodskih seminarjih in srečanjih.

Z vodenjem pevskih zborov je začel že v študentskih letih in leta 1996 najprej prevzel vodenje mlajšega župnijskega pevskega zbora v Smledniku, še istega leta pa tudi mešani in moški pevski zbor župnije Stara Loka. Največ domačih in mednarodnih uspehov je dosegel z vodenjem pevskega zbora Lubnik iz Škofje Loke, s katerim je bil na treh velikih koncertnih turnejah pri Slovencih v ZDA, Kanadi, Avstraliji in Argentini.

Danes redno igra orgle v župnijah Stara Loka in Smlednik ter vodi oba pevska zbora v Smledniku. V Škofji Loki pa od leta 2010 poje pri Škofjeloškem oktetu, kjer je tudi umetniški vodja.