Prihajajoči dogodki
Pon, 10 Dec 2018 ob 00:00

Srečanje ŽPS

Čet, 13 Dec 2018 ob 19:30

Molitvena skupina

Ned, 23 Dec 2018 ob 15:00

Koncert »PRIFARSKI MUZIKANTI«

Ned, 23 Dec 2018 ob 17:00

Spovedovanje pred božičnim praznikom

Iskalnik
 

MePZ sv.Urh

 
 

je sestavljen iz dvajseterice pevk in pevcev, ki prepevajo tako cerkvene kot posvetne skladbe.


Začetki delovanja segajo v leto 1990/1991, ko so ga mladi iz mladinske veroučne skupine v Smledniku prvič priklicali na svet. Kot mali otrok je skozi otroško dobo počasi dozoreval, doživel je varstvo več organistov in zborovodij. Vztrajno in včasih tudi malo nerodno je delal svoje prve korake v javnih nastopanjih, vedno pa je doživljal močno podporo svojih ponosnih »staršev«, to je župljanov Smlednika.

Pevski zbor je začel redno sodelovati pri nedeljskih svetih mašah v Smledniku, redno pripravljati koncerte v Smledniku, se umestil pod okrilje KUD Smlednik in se tako udeleževal kulturnih prireditev po vsej občini Medvode. Kmalu se je koncertiranje razširilo tudi v druge dele Slovenije in v zamejstvo. Sodeloval je z vokalno skupino Gloria, z New Swing kvartetom, z ansamblom Čuki, s pevskim zborom Lubnik in s pevskimi zbori iz občine Medvode ter dekanije Šenčur.

Program zbora zajema cerkveno glasbo ter narodne in umetne skladbe, od klasičnih štiriglasnih zborov do bolj ritmičnih zvrsti, domačih in tujih skladateljev.  V letu 2008 je zbor izdal prvo zgoščenko z naslovom »Iz naših ust v Božja ušesa«, kjer so se predstavili z delčkom rednega cerkvenega programa.


Pevski zbor je bil med izbranimi zbori, ki so sodelovali s petjem na Slovenskem evharističnem kongresu junija 2010 v Celju.

Pevske vaje zbora so enkrat na teden, ob sredah med 20.00 in 22.00. Zbor redno prepeva v župnijski cerkvi ob nedeljah pri sv. maši ob 9. uri izmenjaje s starejšim zborom.


V letošnji sezoni 2010/2011 zbor praznuje 20.obletnico delovanja. V juniju 2011 je zbor priredil slavnostni koncert ob tem jubileju. Zbor vodi organist in zborovodja Andrej Žagar.