Prihajajoči dogodki
Pon, 25 Sep 2023 ob 00:00

Dogodki tega tedna

Romanje k sv. Urhu v Ausburg

Od 13. do 15. oktobra 2023 bo župnijsko romanje k sv. Urhu v Ausburg (Nemčija).


Preberite več...

Donacije

Zbiramo donatorje za ozvočenje v cerkvi sv.Urha
Preberite več...

Križev pot - KALVARIJA

Križev pot Smlednik

Sinoda 2021-2023

Sinoda 2021-2023

Iskalnik
 

MePZ sv.Urh

 
 

je sestavljen iz dvajseterice pevk in pevcev, ki prepevajo tako cerkvene kot posvetne skladbe.


Začetki delovanja segajo v leto 1990/1991, ko so ga mladi iz mladinske veroučne skupine v Smledniku prvič priklicali na svet. Kot mali otrok je skozi otroško dobo počasi dozoreval, doživel je varstvo več organistov in zborovodij. Vztrajno in včasih tudi malo nerodno je delal svoje prve korake v javnih nastopanjih, vedno pa je doživljal močno podporo svojih ponosnih »staršev«, to je župljanov Smlednika.

Pevski zbor je začel redno sodelovati pri nedeljskih svetih mašah v Smledniku, redno pripravljati koncerte v Smledniku, se umestil pod okrilje KUD Smlednik in se tako udeleževal kulturnih prireditev po vsej občini Medvode. Kmalu se je koncertiranje razširilo tudi v druge dele Slovenije in v zamejstvo. Sodeloval je z vokalno skupino Gloria, z New Swing kvartetom, z ansamblom Čuki, s pevskim zborom Lubnik in s pevskimi zbori iz občine Medvode ter dekanije Šenčur.

Program zbora zajema cerkveno glasbo ter narodne in umetne skladbe, od klasičnih štiriglasnih zborov do bolj ritmičnih zvrsti, domačih in tujih skladateljev.  V letu 2008 je zbor izdal prvo zgoščenko z naslovom »Iz naših ust v Božja ušesa«, kjer so se predstavili z delčkom rednega cerkvenega programa.


Pevski zbor je bil med izbranimi zbori, ki so sodelovali s petjem na Slovenskem evharističnem kongresu junija 2010 v Celju.

Pevske vaje zbora so enkrat na teden, ob sredah med 20.00 in 22.00. Zbor redno prepeva v župnijski cerkvi ob nedeljah pri sv. maši ob 9. uri izmenjaje s starejšim zborom.

Zbor vodi Agata Vovk.